Acasă Politica ZIUA Z PENTRU LIVIU DRAGNEA! Liderii PSD aşteaptă la Bucureşti decizia ÎCCJ

ZIUA Z PENTRU LIVIU DRAGNEA! Liderii PSD aşteaptă la Bucureşti decizia ÎCCJ

0

Filialele social-democrate sunt pregătite să își aleagă un președinte interimar în eventualitatea în care Înalta Curte de Casație și Justiție îl va condamna la închisoare cu executare pe liderul PSD, Liviu Dragnea, au explicat surse din partid pentru STIRIPESURSE.RO. PSD ar apela, cel mai probabil, spun sursele citate, la un președinte interimar până după alegerile locale.

 

În partid sunt vehiculate, ca variante interimare, președintele executiv al PSD, Valeriu Zgonea, președintele Consiliului Național al PSD, Mihai Fifor, și secretarul general Marian Neacșu.

În funcție de rezultatul PSD de la alegerile locale, partidul ar putea organiza în vară un Congres pentru alegerea unui nou președinte sau ar putea să mențină președintele interimar până după alegerile parlamentare și să organizeze un Congres la începutul anului 2017, spun surse PSD.

În același timp, lideri PSD consultați de ȘTIRIPESURSE.RO au declarat că Liviu Dragnea nu va demisiona din fruntea PSD dacă se menține condamnarea cu suspendare pe care a primit-o in prima instanta, iar partidul nu-i va retrage sprijinul.

O condamnare cu executare a lui Liviu Dragnea în dosarul ‘Referendumul’este exclusă totuși de social-democrați, aceștia susținând că nu sunt probe care să-l bage pe șeful PSD la pușcărie.

ÎCCJ anunță, astăzi, verdictul final în dosarul în care Liviu Dragnea este acuzat că a fraudat referendumul din 2012 de suspendare a lui Traian Băsescu. Procurorii DNA cer între trei şi cinci ani de închisoare pentru Dragnea.

De ce este acuzat Dragnea

ÎCCJ l-a condamnat, în mai 2015, pe Liviu Dragnea, la un an de închisoare cu suspendare decizia nefiind definitivă. Dragnea este acuzat de infracţiunea de folosire a influenţei sau autorităţii de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Anchetatorii susţin că Dragnea a fost susţinut în fraudarea referendumului de 74 de preşedinţi şi membri ai unor secţii de votare din localităţi din judeţele Teleorman, Vrancea, Gorj şi Olt.

Exit mobile version