sâmbătă, iulie 4, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Ziua Protecției Civile și echipamente noi în dotarea ISU BN

  Must Read

  Adrian Oros a anunțat la Bistrița un sprijin de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri

  Măsura privind sprijinul acordat tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014...

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a vizitat astăzi mai multe obiective agricole din Bistrița-Năsăud

  Adrian Oros a fost însoțit în vizita sa în județul Bistrița-Năsăud de președintele PNL...


   

  Comanda ISU Bistrița – Năsăud a susținut, astăzi, la sediul inspectoratului, o conferință de presă cu ocazia Zilei Protecției Civile din România.

   

  Au fost propuse mai multe teme, printre care importanța componentei de protecție civilă la nivelul comunităților bistrițene, prezentarea echipamentelor noi intrate în dotarea unității – container de căutare – salvare și vehicul utilitar de teren (șenilată), dar și o sinteză a intervențiilor echipajului pirotehnic în ultimii cinci ani.

   

  ”Demersul nostru de a informa în permanență cetățenii județului Bistrița- Năsăud rămâne unul din obiectivele principale ale unității, iar instituțiile media locale și centrale sunt partenerii noștri în realizarea acestui deziderat”, au spus cei de la comanda ISU.

   

  Tot astăzi am aflat că ISU Bistrița-Năsăud are noi dotări, pentru a interveni în situații de urgență. Salvatorii bistrițeni le-au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România. Este vorba de o șenilată și un container de căutare-salvare.

  Containerul asigură materialele și echipamentele destinate operaționalizării și realizării în condiții optime a misiunilor specifice de căutare/salvare și stingere incendii pe timpul intervențiilor de lungă durată ce se desfășoară la nivel județean/regional/național. Containerul este destinat depozitării, manipulării și transportului terestru al acestor materiale și echipamente, fiind prevăzut în interior cu sertare și rafturi, compartimentat și organizat astfel încât să permită dispunerea echipamentelor și a lăzilor din aluminiu. În interiorul lăzilor sunt fixate individual echipamentele specificate în lista de inventar prezentă pe fiecare ladă.

  Containerul poate fi transportat terestru – cu autovehicule specifice, prevăzute cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig.

  Sertarele sunt prevăzute cu sisteme de blocare în poziția închis și deschis, precum și cu un sistem de protecție, astfel încât la deplasarea acestora operatorul să nu fie accidentat.

  Organizarea sertarelor și rafturilor, modul de amplasare a elementelor componente și dispunerea lăzilor (în care se vor introduce aparatura, sculele și materialele) sunt realizate astfel încât să asigure atât transportul și depozitarea în condiții maxime de siguranță cât și încărcarea și descărcarea cu ușurință, indiferent de poziția lor în container.

  Containerul este dotat cu un braț demontabil fixat pe structura acestuia, pe care este montat un sistem ce permite ridicarea de obiecte cu mase de maximum 500 kg. Acesta va fi utilizat pentru manevrarea echipamentelor grele situate pe rafturile superioare.

   

  Compartimentul pentru transport materiale are spații amenajate pentru următoarele categorii de mijloace tehnice:

  • Materiale pentru construcții;
  • Echipamente pentru ridicare;
  • Echipamente și accesorii pentru iluminat;
  • Echipamente de geniu;
  • Echipamente de tâmplărie;
  • Echipamente de descarcerare;
  • Scule electrice;
  • Trusă de scule;
  • Echipament de protecție și salvare de la înălțime;
  • Echipamente diverse;
  • Aparat pentru detecția curentului electric fără atingere;
  • Sistem de căutare compus din cameră articulată, cu braț telescopic 4 m și senzori acustici;
  • Cort militar.

  În interiorul containerului, lăzile sunt dispuse pe rafturi și sertare culisabile, cu sistem de blocare pentru poziția închis. Accesul din exterior la acestea este facil, indiferent de poziția lor de amplasament în interior.

  Lăzile sunt etanșe, prevăzute cu capac cu balamale, opritor și garnitură care să nu permită accesul prafului sau apei, cu sistem de blocare în pozițiile închis și deschis și construite astfel încât să permită stivuirea lor fără să alunece, sa se deplaseze sau să se încline.

  Containerul este prevăzut cu scări pliabile astfel încât accesul la echipamente se poate face și fără descărcarea containerului de pe șasiul autovehiculului de transport.

   

  UTV Argo

   

  Vehiculul utilitar de teren amfibiu ARGO este destinat transportului de persoane și materiale pe porțiuni de drum inaccesibile autovehiculelor obișnuite, inclusiv terenuri acoperite cu zăpadă, în afara drumului, dar și transportului pe apă.

  Vehiculul poate asigura traversarea apelor line, intrarea în apă făcându-se pe o pantă lină, lipsită de roci, bușteni și alte obstacole.

  Capacitatea de transport este de 4 persoane pe teren și de 2  persoane pe apă. Viteza maximă de deplasare este de 35 km/h, respectiv de 5 km/h pe apă.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Adrian Oros a anunțat la Bistrița un sprijin de 43 de milioane de euro pentru instalarea tinerilor fermieri

  Măsura privind sprijinul acordat tinerilor fermieri prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014...

  Testările COVID 19 între ”ciocanul” Consiliului Județean și ”nicovala” guvernamentală. Rămas fără kituri, laboratorul DSP a pierdut pariul cu cel de la...

  Războiul iscat la debutul crizei sanitare, consecință a epidemiei de Covid 19, între Consiliul Județean via SJU Bistrița și...

  Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros a vizitat astăzi mai multe obiective agricole din Bistrița-Năsăud

  Adrian Oros a fost însoțit în vizita sa în județul Bistrița-Năsăud de președintele PNL BN, Ioan Turc, prefectul Stelian Dolha,...

  Bistrița-Năsăud: 112 persoane active și 49 de decese. Din 14 iunie, infectările nu au mai scăzut sub cifra de 100. 10 cazuri noi raportate...

  Situația devine tot mai îngrijorătoare la nivelul județului Bistrița-Năsăud, ultimele date oficiale punctând faptul că, lucrurile nu merg deloc bine...

  Scandal la spitalul din Năsăud pe fondul condițiilor existente în secția dedicată bolnavilor Covid-19. De la ce a pornit și care e reacția conducerii...

  O pacientă internată într-o secție a Spitalului Orășenesc „George Trifon” din Năsăud, secție destinată exclusiv bolnavilor infectați cu...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -