Ziua Protecției Civile și echipamente noi în dotarea ISU BN

Must Read

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret...


 

Comanda ISU Bistrița – Năsăud a susținut, astăzi, la sediul inspectoratului, o conferință de presă cu ocazia Zilei Protecției Civile din România.

 

Au fost propuse mai multe teme, printre care importanța componentei de protecție civilă la nivelul comunităților bistrițene, prezentarea echipamentelor noi intrate în dotarea unității – container de căutare – salvare și vehicul utilitar de teren (șenilată), dar și o sinteză a intervențiilor echipajului pirotehnic în ultimii cinci ani.

 

”Demersul nostru de a informa în permanență cetățenii județului Bistrița- Năsăud rămâne unul din obiectivele principale ale unității, iar instituțiile media locale și centrale sunt partenerii noștri în realizarea acestui deziderat”, au spus cei de la comanda ISU.

 

Tot astăzi am aflat că ISU Bistrița-Năsăud are noi dotări, pentru a interveni în situații de urgență. Salvatorii bistrițeni le-au prezentat în cadrul unei conferințe de presă, cu ocazia Zilei Protecției Civile din România. Este vorba de o șenilată și un container de căutare-salvare.

Containerul asigură materialele și echipamentele destinate operaționalizării și realizării în condiții optime a misiunilor specifice de căutare/salvare și stingere incendii pe timpul intervențiilor de lungă durată ce se desfășoară la nivel județean/regional/național. Containerul este destinat depozitării, manipulării și transportului terestru al acestor materiale și echipamente, fiind prevăzut în interior cu sertare și rafturi, compartimentat și organizat astfel încât să permită dispunerea echipamentelor și a lăzilor din aluminiu. În interiorul lăzilor sunt fixate individual echipamentele specificate în lista de inventar prezentă pe fiecare ladă.

Containerul poate fi transportat terestru – cu autovehicule specifice, prevăzute cu sistem hidraulic de încărcare/descărcare cu cârlig.

Sertarele sunt prevăzute cu sisteme de blocare în poziția închis și deschis, precum și cu un sistem de protecție, astfel încât la deplasarea acestora operatorul să nu fie accidentat.

Organizarea sertarelor și rafturilor, modul de amplasare a elementelor componente și dispunerea lăzilor (în care se vor introduce aparatura, sculele și materialele) sunt realizate astfel încât să asigure atât transportul și depozitarea în condiții maxime de siguranță cât și încărcarea și descărcarea cu ușurință, indiferent de poziția lor în container.

Containerul este dotat cu un braț demontabil fixat pe structura acestuia, pe care este montat un sistem ce permite ridicarea de obiecte cu mase de maximum 500 kg. Acesta va fi utilizat pentru manevrarea echipamentelor grele situate pe rafturile superioare.

 

Compartimentul pentru transport materiale are spații amenajate pentru următoarele categorii de mijloace tehnice:

 • Materiale pentru construcții;
 • Echipamente pentru ridicare;
 • Echipamente și accesorii pentru iluminat;
 • Echipamente de geniu;
 • Echipamente de tâmplărie;
 • Echipamente de descarcerare;
 • Scule electrice;
 • Trusă de scule;
 • Echipament de protecție și salvare de la înălțime;
 • Echipamente diverse;
 • Aparat pentru detecția curentului electric fără atingere;
 • Sistem de căutare compus din cameră articulată, cu braț telescopic 4 m și senzori acustici;
 • Cort militar.

În interiorul containerului, lăzile sunt dispuse pe rafturi și sertare culisabile, cu sistem de blocare pentru poziția închis. Accesul din exterior la acestea este facil, indiferent de poziția lor de amplasament în interior.

Lăzile sunt etanșe, prevăzute cu capac cu balamale, opritor și garnitură care să nu permită accesul prafului sau apei, cu sistem de blocare în pozițiile închis și deschis și construite astfel încât să permită stivuirea lor fără să alunece, sa se deplaseze sau să se încline.

Containerul este prevăzut cu scări pliabile astfel încât accesul la echipamente se poate face și fără descărcarea containerului de pe șasiul autovehiculului de transport.

 

UTV Argo

 

Vehiculul utilitar de teren amfibiu ARGO este destinat transportului de persoane și materiale pe porțiuni de drum inaccesibile autovehiculelor obișnuite, inclusiv terenuri acoperite cu zăpadă, în afara drumului, dar și transportului pe apă.

Vehiculul poate asigura traversarea apelor line, intrarea în apă făcându-se pe o pantă lină, lipsită de roci, bușteni și alte obstacole.

Capacitatea de transport este de 4 persoane pe teren și de 2  persoane pe apă. Viteza maximă de deplasare este de 35 km/h, respectiv de 5 km/h pe apă.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Florin Cîțu – Emil Boc, tandem pentru șefia PNL?

Surse Digi24 spun că premierul Florin Cîțu ar viza funcția de președinte al PNL. El ar urma să se...

Deputatul Daniel Suciu i-a dus un buchet de flori Monicăi Suneta Csengeri

Deputatul Daniel Suciu a făcut un gest de zile mari. El a cumpărat un buchet de flori și le-a dus triplei campioane europene la...

BOX: Elevii fostului campion mondial Daniel Măeran,medalii de argint la Cupa României

Singurul club privat de box din județul Bistrița-Năsăud ”produce” deja campioni, asta sub bagheta singurului campion mondial la tineret pe care l-a avut România...

AS TV Bistrița are un nou director general: Dorel Cosma

Fostul manager al Centrului Cultural Municipal ”George Coșbuc”, Dorel Cosma a fost prezentat astăzi ca noul director general al AS TV Bistrița. Angajații au...

VIDEO: PNL se pregătește de alegeri interne. Congresul Național ar putea avea loc la jumătatea lunii septembrie. Ce vor face Robert Sighiartău și Ioan...

Ludovic Orban, preşedintele PNL, anunţă că vor fi demarate în scurt timp procedurile pentru organizarea Congresului de alegeri în partid. Congresul va fi însă...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -