Acasă Politica Politica Locala ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA Grădinița ”Albă ca Zăpada”- Marcel Boloș: ” Becleanul,...

ZIUA PORȚILOR DESCHISE LA Grădinița ”Albă ca Zăpada”- Marcel Boloș: ” Becleanul, un exemplu de bune practici pentru administrațiile locale”

0

Fostul ministru al Fondurilor Europene, actualul director al ADR Nord-Vest, Marcel Boloș a fost prezent astăzi la Beclean unde a luat parte la Ziua Porților Deschise la cea mai modernă grădiniță din Transilvania – „Albă ca Zăpada”. Nu este vorba doar o simplă grădiniță zugrăvită și igienizată. Este vorba de un concept întreg, inspirat din cultura educațională japoneză, una dintre cele mai bine puse la punct din lume, un proiect aflat la limita credibilității în ceea ce privește punerea în practică. Proiectul are o valoare totală de 6.356.914 lei, din care din care valoare nerambursabilă POR: 6.187.680 lei și a fost finanțat din fonduri europene.

 

„Grădinița „Albă ca Zăpada” este un concept în care toate grupele de grădiniță pe care le avem acum răsfirate în mai multe puncte din oraș, le vom concentra într-un singur sediu. Practic, am modernizat o grădiniță existentă într-un concept ultra-modern, asimilat unui proiect din Japonia. Arhitecții din Bistrița, respectând modelul japonez, au venit cu o arhitectură superbă, cu spații foarte generoase, cu multă sticlă, spații de joacă integrate, sală de mese, bucătărie, lift, căci această clădire are un etaj, cu tot ceea ce înseamnă o grădiniță modernă. De la etajul superior, copiii pot ajunge la etajul inferior pe niște tobogane, un model foarte interesant. Practic, absolut toți copiii și tot personalul implicat în activitatea preșcolară în ziua de azi, vor fi în același loc. Nu vor mai fi unii tratați într-un fel și alții în alt fel, o grădiniță mai bună, cealaltă mai puțin dotată, etc. „Albă ca Zăpada” este o grădiniță unică și la propriu și la figurat”, spune Nicolae Moldovan.

Pe lângă lucrările de modernizare și extindere a fostei grădinițe „Albă ca Zăpada” de pe strada Griviței din Beclean, în proiect au fost cuprinse și sumele aferente dotărilor și logisticii acestei instituții educaționale:

 

Dotarea curtii si cladirii cu locuri de joaca pentru copii:

 

– Ansamblu de joaca cu doua turnuri de forma patrata, unul cu acoperis, cu trei tobogane clasice de marimi diferite, scara de acces si decoratiuni cu animale.

 

– Ansamblu de joaca cu un turn de forma patrata cu acoperispartial, tobogan clasic si doua cataratori metalice, verticala si orizontala cu plasa, scara de acces si decoratiuni cu animale.

 

– Ansamblu de joaca cu doua leagane, clasic, pe suport metalic cu patru picioare si o transversala, cu scaune dreptunghiulare din plastic, suspendate în patru puncte.

 

– Carusel.

 

– Balansoar pe arc cu un loc, viu colorat.

 

– Balansoar cu scaune în forma de şa, viu colorat.

 

– Banci din lemn cu suport din metal.

 

Dotarea Gradinitei „Alba ca Zapada” din cadrul, Scolii Gimanziale „Grigore Silasi” cu echipamente didactice moderne, inteligente si cu aplicabilitate practica, constand in:

 

– Mobilier specific salilor de grupa (dulapuri, patuturi, mese, biblioteca, scaune, fotolii) pentru cele 8 grupe de copii

 

– Aparatura electronica (calculatoare, videoproiectoare, imprimante, sisteme audio) in fiecare sala de grupa.

 

– Material didactic (puzzeluri, papusi, jucarii, tablite, jocuri educationale)

 

Asigurarea condițiilor necesare unui sistem educaþional performant prin cresterea nivelului de confort si siguranţa a elevilor, respective investitii in inrastructura conexa, amenajari exterioare constand in:

 

– Amenajare de spatii verzi noi

 

– Amenajare de alei pavate carosabile si pietonale

 

– Consolidare si refacere finisaje la gard imprejmuire teren

 

– Construirea unor porti de acces auto si pietonal

Exit mobile version