Ziua Informării Preventive sub sloganul „Preveniţi ghinionul”

Must Read

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM...

Începând cu anul 2011, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud s-a raliat iniţiativei derulată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi 13, la nivelul comunităţilor bistriţene a fost organizată Ziua Informării Preventive. Din anul 2018, acestui demers preventiv s-a alăturat şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa – Năsăud.

Sărbătorită sub sloganul „Preveniţi ghinionul”, având ca logo pisica neagră, Ziua Informării Preventive a fost  marcată astăzi de pompierii militari şi poliţiştii bistriţeni printr-o serie de activităţi preventive.

Specialiştii Inspecţiei de Prevenire au desfăşurat activităţi dedicate acestei zile în localitatea Silivaşul de Câmpie, la Şcoala Generală din comunitatea respectivă, iar pompierii militari din subunităţile de intervenţie, alături de polițiștii de la ordine publică și prevenire au fost, astăzi, în mijlocul cetăţenilor, în zone aglomerate din municipiul Bistriţa şi oraşele Năsăud şi Beclean, pentru diseminarea materialelor aferente campaniilor de informare şi conştientizare în care inspectoratele noastre sunt angrenate .

Activităţile au constat în susţinerea lecţiilor deschise şi organizarea punctelor de informare preventivă pentru distribuirea materialelor privind cunoaşterea tipurilor de riscuri prezente la nivelul comunităţii, a regulilor şi măsurilor adoptate pentru reducerea efectelor manifestării lor, precum şi a modului de comportare înainte, pe timpul şi după producerea acestora.

În această perioadă polițiștii desfășoară activități de informare și distribuire materiale preventive în campania ”Atenție la furturile de/din genți, poșete, buzunare, tâlhării”. În activitățile desfășurate avem în vedere, ca public țintă, femeile, cu preponderență din mediul rural.

Au fost distribuite pliante, flyere cu mesajele campaniilor de prevenire derulate la nivel naţional, campanii susţinute cu sprijinul E – ON România şi DEL, precum și materiale pe tema furturilor din genți, poșete, buzunare, tâlhării. În prezent, la nivel naţional, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă derulează campanii de informare şi pregătire a populaţiei pentru diferite situaţii de urgenţă.

 

Dintre acestea amintim campania „R.I.S.C. – siguranţa nu e un joc de noroc!“, o campanie care atrage atenţia asupra exploatării în condiţii de siguranţă a instalaţiilor electrice şi a celor de gaz şi „Nu tremur la cutremur” , o campanie de informare şi pregătire a populaţiei în caz de seism.

Recomandările în cadrul acţiunii sunt: să nu folosiţi improvizaţii la instalaţii şi aparate; nu lăsaţi mijloacele de încălzire în funcţiune nesupravegheate; nu utilizaţi coşurile de fum cu defecţiuni; izolaţi-le faţă de materiale combustibile; verificaţi şi curăţaţi coşurile de fum obligatoriu înaintea sezonului rece şi ori de câte ori este nevoie; nu suprasolicitaţi instalaţia electrică prin folosirea simultană a mai multor aparate electrice de mare putere; nu folosiţi siguranţe fuzibile supradimensionate; nu lăsaţi copii să se joace în apropierea instalaţiilor electrice sau a stâlpilor de electricitate; la aprinderea focului se respectă principiul „gaz pe flacără“: întâi se aprinde flacăra apoi se deschide robinetul de gaz .

Polițiștii bistrițeni vă recomandă:

– să  păstrați întotdeauna geanta sau poșeta la vedere, în partea din față a corpului și închisă.

să purtați  portofelul sau banii  într-un buzunar interior al vestimentației, în partea din faţă, cât mai aproape de corp! Niciodată nu în buzunarul din spate al pantalonilor!

– să nu afişaţi ostentativ bijuterii sau alte obiecte de valoare;

– dacă sunteți nevoit să vă deplasaţi noaptea, evitaţi să faceți acest lucru prin zone izolate ori neiluminate.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Starea de alertă a fost prelungită dar mai multe restricții au fost eliminate. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

Guvernul a decis, printr-o hotărâre, prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile pe întreg teritoriul României începând din data de 13 mai...

TENIS DE MASĂ: Trei medalii din care una de aur câștigate de sportivii bistrițeni la naționalele de la Câmpulung

Campionatul Național Individual juniori II a avut loc între 7 și 9 mai la Câmpulung, sportivii de la CSM Bistrița reușind să ocupe locuri...

În cazul depozitelor ilegale de deșeuri: Primăriile din  Monor și Dumitrița  amendate cu 5, respectiv 15.000 de lei. Subprefectul Decsei Attila: ”Doar cu amenzi...

Comisia pentru verificarea stării de salubritate a localităților, cursurile de apă și a căilor de comunicații din județul Bistrița-Năsăud s-a întrunit astăzi în sala...

Valul 3 aproape de final: 7 cazuri noi. Rata de incidență în Bistrița e de 0,91 și în județ de 0,82. Peste 74.000 de...

Valul 3 al epidemiei de Covid 19 pare să se apropie de final. În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare,...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -