marți, septembrie 22, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Zile fierbinți pentru conservatori și liberalii reformatori. Care este situația în BN???

  Must Read

  IONUȚ SIMIONCA a ajuns în zona CIBELA

  M-am întâlnit astăzi cu bistrițeni în zona comercială Cibela și am simțit că oamenii își doresc, cu adevărat, o...

  Cine ești tu, Cristian Niculae? Interviu cu OMUL din spatele candidatului

  Suntem bombardați în această perioadă electorală de o mulțime de nume, personaje și personalități, mai noi sau mai vechi,...

  LIGA A III-A, SERIA A X-A: Gloria egala nou promovatei din Șomcuta Mare

        În a doua etapă, a ligii a III-a, seria X-a, pe stadionul Jean Pădureanu, Gloria...

  Zilele acestea, fierbinți la propriu și la figurat pentru clasa politică, aici făcând vorbire de moțiunea de cenzură a PNL, căzută la vot și mitingurile de susținerea a acestui document organizate de aceiași liberali în întreaga țară, au aruncat un val de ceață peste un anumit eveniment, minor, dar, despre care trebuie vorbit, cel puțin din punctul de vedere al unei analize punctuale.

   

   

  Așadar, la Tribunalul Municipiului Bucureşti a fost depusă, de către câţiva membri conservatori, documentaţia pentru înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste (social liberal). Potrivit informațiilor apărute în presă, cei care ar fi pus la cale acest nou proiect politic ar fi un grup de tineri și foștii conservatori nemulțumiți de actuala conducere a PC, mai exact de Daniel Constantin.

  Această informație vine pe fondul unor plecări din filialele din țară ale Partidului Conservator și al disputei între cele două tabere din partid: Constantin – Voiculescu. În acest moment, noul partid arată ca un fel de repliere a grupării din jurul lui Dan Voiculescu, în care sunt personaje precum Dumitru Pelican, Cristiana Anghel, Maria Grapini sau Cristian Popescu Piedone, dar și o dovadă că PC-ul ar putea să se rupă în curând.

  Noua formațiune are girul președintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, cel care susţine că Partidul Puterii Umaniste social-liberal preia doctrina umanista pe care acesta a introdus-o în România.

  Unul dintre cei care au pus bazele noii formațiuni este fostul preşedinte PC Cluj, Şerban Rădulescu, care era şi vicepreşedinte pentru Regiunea de Nord-Vest, care a demisionat din partid, susţinând că din cauza actualei conduceri „PC a devenit invizibil şi a dispărut din sondajele de opinie”.

   

  Conservatorii bistrițeni vor fuziunea cu PLR

   

  La Bistrița, apariția acestui nou partid de sorginte social-liberală, de facto o revenire la denumirea inițială a PC, cea de Partidul Umanist din România, a trecut neaobservată. Practic, aici, liderul PC, Constantin Brașoveanu va merge la ședința de Birou Executiv Național cu mandatul de acceptare a unei fuziuni cu PLR-ul lui Tăriceanu. Oricum, situația rămâne complicată, urmând să revenim asupra acestei discuții.

   

   

  De la Arad, preşedintele filialei PC, Mircea Purcaru, spune că nu se ştia nimic despre această iniţiativă şi că apariţia noului partid nu va afecta sub nicio formă PC. „Probabil că nişte tineri „inimoşi” nemulţumiţi vor să profite de noile reglementări privind înfiinţarea partidelor politice. Nimeni nu ştie cine sunt acei „tineri conservatori”.

   

  Apariția peste noapte a unei formațiuni alternative la Partidul Conservator, ridică mari semne de întrebare cu privire la viitorul politic al actualei coaliții de guvernare. Acest demers inițiat de nemulțumiții din PC ar putea fi semnalul că gruparea Voiculescu – Piedone se pregătește să trădeze actuala majoritate, în căutarea unei poziții favorabile pentru alegerile de la anul. Deja au apărut reprezentanți ai PC din Parlament care au trecut la PNL, săptămâna aceasta asistând la un astfel de caz.

  De asemenea, ruperea PC îl lasă în offside pe Daniel Constantin, care nu va mai avea motive pentru care să mai fie susținut în fruntea ministerului Agriculturii. Totodată, apariția PPU și ruperea PC dă bătăi de cap PSD-ului și lui Victor Ponta, deoarece se văd în fața unui posibile alianțe a unei bucăți importante din PC cu PNL, iar astfel să se ajungă la o răsturnare a Guvernului.

  Cei care spuneau că UNPR este o vulnerabilitate se înșelau. Se demonstrează că PC-ul și neînțelegerile din cadrul acestui partid ar putea să pună mari probleme PSD-ului și lui Victor Ponta.

  Încă un lucru trebuie punctat: nu ar fi pentru prima dată când PUR sau PC îi trădează pe social-democrați. Cu toții ne aducem aminte de perioada formării guvernului Tăriceanu.

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  IONUȚ SIMIONCA a ajuns în zona CIBELA

  M-am întâlnit astăzi cu bistrițeni în zona comercială Cibela și am simțit că oamenii își doresc, cu adevărat, o...

  Cine ești tu, Cristian Niculae? Interviu cu OMUL din spatele candidatului

  Suntem bombardați în această perioadă electorală de o mulțime de nume, personaje și personalități, mai noi sau mai vechi, care au calitatea de candidați...

  LIGA A III-A, SERIA A X-A: Gloria egala nou promovatei din Șomcuta Mare

        În a doua etapă, a ligii a III-a, seria X-a, pe stadionul Jean Pădureanu, Gloria a întâlnit o altă nou...

  STELIAN DOLHA: Consiliul Județean poate și trebuie sa fie implicat mult mai activ si în a oferi un suport real fermierilor dintr-un județ preponderent...

  Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros am discutat vineri cu locuitorii din Șieu și din Teaca, dar și din comunele învecinate...

  NĂSĂUD: 50 DE PROIECTE ÎN VALOARE DE PESTE 55 DE MILIOANE DE EURO

  Marea schimbare a Năsăudului s-a produs acum 8 ani, când #Mircea_Romocea a început să dezvolte orașul academicienilor. Știa că are mult de muncă, însă...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -