Vlad Grigoraș: Domnule primar Doru Crișan, ar trebui să vă fie rușine pentru acuzațiile false pe care mi le aduceți.

Vlad Grigoraș a transmis un drept la replică, în urma emisiunii Info Politic, în care invitat a fost primarul comunei Prundu Bârgăului, Doru Crișan. Doru Crișan a declarat în cadrul emisiunii că un activist pentru mediu i-ar fi cerut bani viceprimarului, pentru a nu face o plângere la Garda de Mediu. Vezi aici declarația!

Redăm mai jos dreptul la replică trimis de Vlad Grigoraș :

“Dat fiind faptul că în cadrul emisiunii Info Politic, difuzată in data de 27.Martie.2021 la ora 19, pe pagina dumneavoastră de Facebook Infobistrita.ro, mi-au fost lezate imaginea, drepturile și interese legitime prin declarațiile false emise de domnul primar Doru Crisan, va solicit un dreptul la replică după cum urmează:

Oamenii sunt oameni și sunt pentru oameni!
În primul rând, domnule primar Doru Crișan, ar trebui să vă fie rușine pentru acuzațiile false pe care mi le aduceți. Luptele politice murdare ar trebui să le păstrați dacă chiar vă face plăcere să practicați asta, pentru adversarii politici pe care îi aveți, nu să vă direcționați practicile josnice spre tineri voluntari și spre o inițiativă civică pentru protecția mediului fără vreo legătură cu politica.
În al doilea rând, dacă era să fie așa cum susțineți dumneavoastră, cum că v-am cerut bani ca să nu public imagini cu ce am găsit în poligonul din Prundu Bârgăului, atunci de ce înainte să vă sun aș mai fi făcut live-ul pe Facebook din momentul descoperirii gropii de gunoi?
În al treilea rând, nu sunt trimisul nimănui! Am dat întâmplător de această groapă de gunoi din comuna dumneavoastră, căutând zone cu deșeuri în comuna învecinată, Tiha-Bârgăului, pentru că ni se propusese de către o tânără din Tiha-Bârgăului să organizăm o acțiune de ecologizare împreună și necunoscând zonele cu multe gunoaie de acolo am luat pur și simplu drumurile la pas ajungând la locul cu pricina.
În al patrulea rând, cei cu care am interacționat până acum știu că nu am cerut absolut niciodată bani nimănui, nici pentru acțiunile noastre de ecologizare și nici pentru a nu face publice dovezi privind depozitele de deseuri (pentru toate acțiunile noastre și locurile vizitate stau dovadă postări pe Facebook)!
În al cincilea rând, când m-am întâlnit cu domnul viceprimar, sus la groapă (marți) mergând din nou acolo pentru a verifica modul în care ați curățat, dânsul de abia a scos două vorbe, nicidecum să mi fi pus el mie întrebari ce fac acolo sau sa-mi fi zis și cerut eu bani.
În al șaselea rând, cum v-am spus și dumneavoastră, eu urmăresc să se facă curat, nu să se lase cu amenzi, de aceea prima data informez imediat primarul comunei în care se află locul descoperit cu vreun depozit ilegal, adresând mai întâi rugămintea să se ocupe de curățarea locului și niciodată nu merg din prima la garda de mediu cu sesizări.
În al șaptelea rând, n-am susținut niciodată că Oameni Pentru Oameni ar fi ONG sau asociație, am susținut că suntem doar un grup de oameni care reprezentăm o inițiativă civică demnă de urmat.
Îmi pare rău să văd că se întâmplă așa ceva la noi în județ, nu-mi pasă de nici o culoare politică și de nici un partid, curățenia e una și politica e alta. Voi avea mereu toleranță ZERO pentru toată lumea și vă rog frumos sa înțelegeti asta!
Vă mai sfătuiesc domnule primar, să aduceți și dovezile din care reiese că eu am cerut bani, pentru că veți avea nevoie de ele. Vă rog doar să nu vă folosiți de momentele în care am spus că “nouă nu ne dă nimeni bani, totul e voluntariat” pentru că asta este un adevăr care nu are cum să fie rastălmăcit și nici nu se va schimba.
Tot ceea ce facem și ceea ce am făcut până acum, este VOLUNTARIAT neplătit!
Și încă ceva, domnule primar, probabil că în viziunea dumneavoastră ar trebui să îmi cer scuze că așa înțeleg eu sa mi fac datoria de cetățean, prin organizarea de acțiuni de voluntariat/ecologizare și prin anunțarea autorităților atunci când situația întâlnită este una gravă pentru mediul înconjurător. Probabil că tot după mintea dumneavoastră, ar trebui să îmi cer scuze și pentru că sesizez autoritățile atunci când constat că nu se dorește cooperare și se încalcă legile tocmai de către cei aleși de cetătenți pentru a veghea la respectarea legilor.
Cu părere de rău vă spun, nu o să vedeți asta! Eu și colegii mei voluntari vom continua să ne facem treaba pe care am început-o pentru peotejarea mediului înconjurător!”