Acasă Dezvaluiri VITALIA SAU AGO Instalaciones? află cine este firma din Barcelona şi...

VITALIA SAU AGO Instalaciones? află cine este firma din Barcelona şi vroia aceasta în 2009

0

Proiectul Vitalia a însemnat o sumă mare de bani pentru judeţul Bistriţa-Năsăud, dar nu este cea mai bună soluţie pentru rezolvarea situaţiei deşeurilor menajere. Afirmaţia aparţine primarului Ovidiu Teodor Creţu. El a mai spus că Bistriţa ar fi putut să iasă din ADI Deşeuri în urmă cu trei ani şi jumătate, dar că aleşii bistriţenilor au decis altceva.

Primarul Creţu aminteşte faptul că în urma cu trei ani şi jumătate, municipiul Bistriţa, primăria avea şansa să construiască un proiect alături de o firmă din Spania cu rezidenţa în Barcelona. Potrivit celor spuse de edilul Bistriţei, atunci a fost vorba de AGO Instalaciones, firmă specializată în instalatii de tratare a reziduurilor din depozite prin reciclarea deseurilor, producerea de energie verde si a combustibilului. Cu toate acestea, Creţu spune că Vitalia este dezavantajată de contractul pe care l-a semnat cu ADI Deşeuri.

Reamintim faptul că firma din Barcelona propunea o soluţie tehnică modernă, prin punerea în functiune a unei fabrici de tratare a deşeurilor, atât a celor deja depozitate în rampă, cât şi a celor care vor fi produse. Instalaţia s-ar fi realizat în circa 6-8 luni şi ar putea procesa 140.000 tone de deşeuri anual. Mai mult, toată investiţia legata de fabrică (o suta milioane de euro) ar fi fost suportată de firma spaniola, municipalitatea trebuind la dispozitie doar terenul.

Exit mobile version