Acasă Administratie Vitalia de pregăteşte să atace în Justiţie Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

Vitalia de pregăteşte să atace în Justiţie Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud

0

Vitalia de pregăteşte să atace în Justiţie Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud. Acţiunea în instanţă a firmei de salubrizare a judeţului va fi bazată pe refuzul Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri dar şi a consilierilor judeţeni de-a aproba cererea de modificare a tarifelor la colectarea deşeurilor dorită de Vitalia. Vorbim de o creştere pentru persoane fizice de 109,43 procente în mediul urban. Pentru mediul rural, creşterea este preconizată cu 75,14 la sută în timp ce agenţii economici vor trebui să suporte un plus de doar 12,02 la sută.

În urmă cu exact 30 de zile, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri era convocată pentru a decide în cazul unei cereri depuse de SC Vitalia Servicii pentru Mediu srl, firmă care cerea modificarea tarifelor la colectarea deşeurilor . Cifrele propuneau o creştere pentru persoanele fizice de 109,43 procente în mediul urban. Pentru mediul rural, creşterea era preconizată cu 75,14 la sută în timp ce agenţii economici vor trebui să suporte un plus de doar 12,02 la sută. Informaţia a fost confirmată de vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Alexandru Pugna, cel care îl înlocuieşte pe Radu Moldovan, plecat pentru o perioadă de 15 zile într-un concediu de odihnă.

Pugna a explicat că procesul îşi va urma cursul normal, Consiliul Judeţean urmând să pună în practică orice hotărâre va lua instanţa.

Aşa cum era de aşteptat, Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deşeurilor, a decis să nu avizeze creşterile de tarife cerute de Vitalia. Potrivit directorului adminstrativ al SC Vitalia srl, Ştefan Sângeorzan, datoriile pe care primăriile din judeţ le au faţă de această firmă se ridică la suma de peste 2 milioane de lei.

Exit mobile version