Acasă ANALIZE-COMENTARII VIOREL NEGRU: Ăștia. #Bagabonții

VIOREL NEGRU: Ăștia. #Bagabonții

0
Bă băiete, când vorbesc despre tineri mă gândesc pios la copiii ăia de la Revoluție. Am fost acolo și unii erau minori, iar părinții lor caută încă dreptatea în justiția asta masacrată de social-democrație.
Erau copii faini, iar mișcarea aia populară furată de Iliescu i-a îndemnat să iasă în fața gloanțelor crezând că nimeni n-o să tragă. Din nefericire s-a tras, iar destinele lor s-au frânt în iarna aceea despre care se vorbește puțin sau deloc.
În 31 de ani, amintirea lor s-a pierdut prin justiție, călăii ajungând miniștri, ambasadori, iar călăul suprem chiar președinte. De două ori! Asta spune mult despre o democrație pornită ca social-democrație, continuată ca liberalism-țărănism original și ajunsă la maturitate, în 2021, ca neomarxism-liberalism-unionism autentic românesc. Caca-maca.
Se poate spune că după 31 de ani de regim politic original dâmbovițean, făcut după ureche și la mica înțelegere, am rămas prost, deoarece nu am înțeles mare lucru. Recunosc faptul că îmi repugnă când aud de școlile politice de vară, de primăvară, de iarnă, acum mai nou online, în care se discută tendințele socio-politice, globalizare și alte bășini. Vorba unui poet „chiar și-ndrăgostiții când admiră luna, cu sau fără voie scapă câte una”.
Nu mă miră că tinerii politicieni au ca model putoarea comunist-hulpavă a seniorilor și sunetul puternic al vânturilor emanate de inteligențe crescute lângă oala cu fasole, dar care acum halesc icre negre cu lopata de infanterie.
Este cazul multor politicieni, transferați de pe dreapta pe stânga și invers, care încasează moca bani de la stat, pentru promovarea conceptului ce va aduce bunăstarea materială și spirituală a poporului. Băieții ăștia duc acasă o pită, un cozonac bugetar, au încredere în șefii de partid și programul lor unic de guvernare, slujesc cică doctrinele cu aplombul profesorilor socialiști de economie politică, pupă picioarele oricărui individ care le întărește convingerea că sunt pe drumul fericirii și comentează pe facebook cu avânt revoluționar realizările și binefacerile acestei democrații ce le aduce bănuțul în portofel.
Este mare păcat să le dau numele. Le-aș face reclamă.
Să mă ierte Dumnezeu, dar scârbele care evoluează în politică pe bază de interes financiar sunt călăi virtuali ai copiilor ăia morți la Revoluție. Ăștia sunt o expresie salivară revoltătoare, că nu-mi permit să spun scuipat, pe obrazul îndurerat al părinților acelor tineri.
De ce am scris despre aceste rezultate întâmplătoare ale politicii? Pentru că ăștia emit teoreme existențiale despre conviețuirea citadină și își dau singuri like. Sunt emasculați politic și se pupă în oglindă, se miros la subțioară, își scot mucii politici și fac biluțe pe care le rostogolesc în spațiul public ca adevărăruri civice.
Sunt destui indivizi d-ăștia. Mai pun la mișto și câte o fufă prin preajmă pentru impresia artistică. Clienți săraci mental, cititori de cărți, dar analfabeți funcțional, tineri scăpați la bani ce cred acum că Orban, Ciolacu, Barna, Hunor, Simion sunt modele de urmat. Pentru bunăstarea lor, nu a altora. Parafrazând vorba lui Vodă Caragea ar trebui ca „scârbavnicul mădular să le fie tăiat”. Este vorba de limbă. Cu acest organ ăștia procrează minciuni după minciuni, dau țepe după țepe.
Băbăieți, câte lumânări ați aprins la mormintele eroilor Revoluției? Știți că sunteți participanți activi la condamnarea viitorului țării? Voi ăștia din administrațiile locale, din Parlament, Guvern, din instituțiile publice, voi ăștia care gestionați pandemia după ureche, voi lăutarii fără instrumentul discernământului civic, voi care dați lecții de demnitate fără să fi trecut clasa unde se preda bunul simț… Hai sictir băi, voi ăștia…

Exit mobile version