marți, septembrie 22, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  VINOVAT SAU NEVINOVAT???

  Must Read

  IONUȚ SIMIONCA a ajuns în zona CIBELA

  M-am întâlnit astăzi cu bistrițeni în zona comercială Cibela și am simțit că oamenii își doresc, cu adevărat, o...

  Cine ești tu, Cristian Niculae? Interviu cu OMUL din spatele candidatului

  Suntem bombardați în această perioadă electorală de o mulțime de nume, personaje și personalități, mai noi sau mai vechi,...

  LIGA A III-A, SERIA A X-A: Gloria egala nou promovatei din Șomcuta Mare

        În a doua etapă, a ligii a III-a, seria X-a, pe stadionul Jean Pădureanu, Gloria...
  Va fi dat Liviu Dragnea exemplu sau va fi achitat?

   

  Întrebarea agită imaginația PSD-iștilor care așteaptă soluția finală în dosarul Referendumul. Procurorii au cerut închisoare cu executare pentru numărul doi din PSD, pedeapsa pentru acuzațiile aduse fiind de la 1 la 5 ani.

  Magistrații de la Înalta Curte de Casație și Justiție trebuie să se pronunțe, miercuri, asupra acuzațiilor care i-au fost aduse de procurorii DNA lui Liviu Dragnea: un sistem national de influenta prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 29 iulie 2012 de demitere a presedintelui Traian Basescu.

  Există trei scenarii: achitare, condamnare cu executare și condamnare cu suspendare.

  “Poate să primească cu suspendare în prima instanță, să fie dat ca exemplu, după care să fie achitat ulterior”, speculează surse din PSD sentința, surse care recunosc că subiectul este deosebit de sensibil și din acest motiv este evitat în partid.

  Un plan clar în cazul unei eventuale condamnări a lui Liviu Dragnea nu a fost stabilit oficial în PSD. Un înlocuitor la Ministerul Dezvoltării nu a fost discutat deschis în ședințele de partid, deși în discuțiile informale s-au făcut diverse scenarii.

  „Nu s-a discutat absolut nimic pentru că nici nu-ți permiți să faci așa ceva. Dragnea ar lua foc dacă ar auzi, e foarte orgolios. E complicat, ar însemna să plece și din Guvern și din partid”, spun surse social-democrate.

  Alte surse din partid spun că le este foarte greu să dea orice pronostic deoarece nu înțeleg cum a ajuns Dragnea în această situație și din acest motiv văd lucrurile doar în culori puternice de alb și negru: achitare sau condamnare cu executare.

  O altă variantă în partid este ca Liviu Dragnea, în ciuda unei eventuale condamnări, să fie păstrat în PSD.

  Potrivit unei Rezolutii adoptate la Consiliul National al PSD, “Membrii de partid condamnati in prima instanta pentru fapte de coruptie isi pierd, automat, functia din partid si sunt suspendati din calitatea de membru de partid”. Surse din PSD spun că nu este deloc clar dacă faptele de care este acuzat Liviu Dragnea intră la capitolul ‘coruptie’, aceasta fiind o chichiță juridică care i-ar permite numărului doi din PSD sa-si continue traseul în partid. Întrebat daca în cazul unei condamnări cu suspendare în primă instanță, ce o să faca, o să demisioneze din Guvern, o să renunte la funcția din PSD, Liviu Dragnea a raspuns: „Eu nu sunt așa de pesimist”.

  La scurt timp după trimiterea în judecată a lui Dragnea, premierul Victor Ponta a susţinut că dosarul vicepremierului este unul politic. „E un dosar politic împotriva a 7,5 milioane de români care au votat la referendum. De ce l-au luat doar pe Dragnea? Sunt la fel de vinovat ca domnul Dragnea”, a spus premierul la acea vreme.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  IONUȚ SIMIONCA a ajuns în zona CIBELA

  M-am întâlnit astăzi cu bistrițeni în zona comercială Cibela și am simțit că oamenii își doresc, cu adevărat, o...

  Cine ești tu, Cristian Niculae? Interviu cu OMUL din spatele candidatului

  Suntem bombardați în această perioadă electorală de o mulțime de nume, personaje și personalități, mai noi sau mai vechi, care au calitatea de candidați...

  LIGA A III-A, SERIA A X-A: Gloria egala nou promovatei din Șomcuta Mare

        În a doua etapă, a ligii a III-a, seria X-a, pe stadionul Jean Pădureanu, Gloria a întâlnit o altă nou...

  STELIAN DOLHA: Consiliul Județean poate și trebuie sa fie implicat mult mai activ si în a oferi un suport real fermierilor dintr-un județ preponderent...

  Alături de ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros am discutat vineri cu locuitorii din Șieu și din Teaca, dar și din comunele învecinate...

  NĂSĂUD: 50 DE PROIECTE ÎN VALOARE DE PESTE 55 DE MILIOANE DE EURO

  Marea schimbare a Năsăudului s-a produs acum 8 ani, când #Mircea_Romocea a început să dezvolte orașul academicienilor. Știa că are mult de muncă, însă...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -