Acasă Politica Politica Locala Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub...

Viktor Orban, premierul Ungariei: România duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub pretextul luptei anticorupţie”

0

România restricţionează folosirea simbolurilor etnice maghiare şi duce o „campanie” împotriva liderilor etnici „sub pretextul luptei anticorupţie”,a declarat premierul Viktor Orban,îndemnând etnicii maghiari să participe la alegeri pentru a asigura o reprezentare solidă în Parlamentul României.

Intr-un discurs susţinut ocazia unei sesiuni plenare a Conferinţei Permanente Ungare de la Budapesta, Orban a afirmat că regretă faptul că alte state din regiune nu au atins aşteptările privind promovarea drepturilor minorităţilor după aderarea la UE, notează agenţia de ştiri MTI.

Liderul ungar a mai declarat că cea mai mare realizare a guvernării sale este „unificarea naţiunii”, completată de cooperarea cu etnicii maghiari din statele vecine.

„La o sută de ani după dictatul de la Trianon, componentele naţiunii ungare s-au regăsit iar cooperarea a devenit un lucru de rutină”, a adăugat Orban.

 Premierul ungar a mai declarat că lumea occidentală se află cuprinsă de „haos intelectual”, iar „elita liberală de stânga tot nu percepe realitatea din spatele socialismului sau comunismului”. Din acest motiv, „mulţi de la Bruxelles” nu înţeleg motivele pentru Brexit sau victoria lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din SUA, a precizat Orban.„Nu este prea dificil de sesizat similarităţile între aceste evoluţii şi schimbările petrecute în Ungaria după anul 2010”, a mai spus Orban, adăugând că ţara sa a devenit „parte a echipei victorioase”, iar politicile sale au devenit „politicile învingătorilor”.

 

Exit mobile version