VIDEO: Baza de data a PNL a ajuns obiect de dispute între Robert Sighiartău și Ludovic Orban. Primele probleme au apărut la alegerile municipal PNL Bistrița! Ce explicații are Robert Sighiartău : Secretarii generali din teritoriu nu au actualizat baza de date!!!

Fluierul de debut al procesului de alegeri interne din cadrul Partidului nu a fost benefic pentru liniștea partidului, dar, cu siguranță, nimeni nu se aștepta la acest lucru. După schimbul de replici între Ludovic Orban, pe de-o parte și Rareș Bogdan, respective Robert Sighiartău de cealaltă parte, a mai urmat un alt schimb de replici tăioase, obiectul noului scandal fiind registrul membrilor PNL, mai precis baza electronica de date în care există situația la zi a membrilor PNL, adică cei care au drept de vot la alegerile interne.

Un prim episod din acest serial s-a petrecut la conferința municipală de alegeri a PNL Bistrița, deoarece, în momentul votului, au existat o parte din membrii care nu și-au putut exercita acest drept oferit de Statut și regulamentul de funcționare. În această situție s-a găsit prefectul Stelian Dolha, doar simplu membru reînscris în partid abia după aplicarea noului cad administrative, dar și alți liberali cu state vechi dar care, practice, nu existau în baza de date a partidului.

CE EXPLICAȚII A DAT ROBERT SIGHIARTĂU?

În calitatea sa de secretar general, Robert Sighiartău a explicat că decizia de-a ”îngheța” Registrul Membrilor aparține Comisiei de Organizare a Congresului PNL , comisie al cărei membru este, aceasta fiind formată din 6 persoane, trei din gruparea Orban, trei din gruparea Câțu la care se adaugă și fostul președinte al PDL, Teodor Stolojan.

Robert Sighiartău: ” Deși, secretarii generali au avut acces la baza de date a PNL și puteau să o actualizeze, aceasta nu s-a întâmplat în mai multe organizații județene, comisia de organizare a alegerilor a decis că la alegerile interne pot vota doar doar membrii care figurau în registru la data de 31 decembrie 2020 şi care au cotizaţia plătită la zi. Decizia a fost luată pentru că s-au încercat tot felul de abuzuri în unele filiale, nu e cazul celor din Ardeal. Sper că după alegeri, secretarii generali își vor face mai conștiincios treaba, urmând ca registrul de evidență al membrilor să fie actualizat la zi”.

CONTEXTUL NAȚIONAL

Potrivit unor surse din PNL, Ludovic Orban l-a acuzat pe secretarul general Robert Sighiartău că nu permite accesul la baza de date a partidului și modificarea acesteia și astfel poate controla și manipula votul delegaților la congresul partidului din 25 septembrie. La rândul său, Sighiartău l-a acuzat pe Orban că face ameninţări cu plângeri penale şi se comportă ca Dragnea sau Ceauşescu. Așa cum se știe, problemele ar fi început din unele filiale în care s-au adus sute de membri în câteva zile sau în care s-au exclus numeroşi membri pe motiv că nu şi-au plătit cotizaţia. Totul pentru a influenţa alegerile interne. Asemenea manevre ar fi fost făcute de ambele tabere (Orban şi Cîţu) în unele filialele fără cu “mână de fier”, unde se poate înclina balanţa în acest fel, surse din partid vorbind despre Hunedoara, Argeş, Giurgiu, Sectorul 4.

Congresul PNL ar urma să aibă loc în luna septembrie a acestui an, fiind precedat de alegeri interne la nivel local şi judeţean. Miza manevrelor cu registrul membrilor ar fi alegerea delegaţilor pentru Congres, cei care vor vota direct preşedintele PNL.