Acasă Administratie VIDEO: Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest despre Centrul Intermodal: Dacă nu s-au...

VIDEO: Marcel Boloș, director ADR Nord-Vest despre Centrul Intermodal: Dacă nu s-au făcut plăți pentru proiectul de execuție sau nu au fost începute lucrări, e ușor de renunțat acum”

0

Prezent astăzi la Beclean unde a fost invitat la Ziua Porților Deschise la Grădinița ”Albă ca Zăpada”, fostul ministru al Fondurilor Europene, actual director al ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, a vorbit și despre situația proiectului care face referire la construirea unui Centru Intermodal la Bistrița, proiect pe fonduri europene, în valoare de 8,7 milioane euro, cofinanțarea din bugetul orașului fiind de peste 4 milioane de euro.

Potrivit celor spuse de Boloș, dacă nu s-au făcut plăți pentru proiectul de execuție sau nu au fost începute lucrări, e ușor de renunțat acum: ” Când s-a depus cererea de finanțare, așa erau atunci condițiile pentru a putea finanța un asemenea proiect. Altfel nu putea fi depus, așa trebuia atunci, iar cei care au depus cererea de finanțare au procedat correct. Problema e mult mai complex și trebuie văzută în întregul ei”, a spus Boloș

În acest context, edilul general al Bistriței, Ioan Turc a confirmat astăzi oficial că, municipalitatea, este decisă să renunțe a mai construi Centrului intermodal de transport public – strada Gării – strada Tărpiului – strada Industriei. E vorba de un  contractat pe fonduri europene, în valoare de 8,7 milioane euro, cofinanțarea din bugetul orașului fiind de peste 4 milioane de euro.

Anunțul a fost făcut de primarul Ioan Turc într-o conferință de presă, decizia fiind luată cu siguranță după ce edilul Bistriței a discutat problema cu șeful ADR Nord-Vest, Marcel Boloș, fostul ministru liberal al Fondurilor Europene fiind de acord cu renunțarea la acest proiect care nu rezolvă foarte multe probleme în zonă. ” Să ai într-o zonă centrală zone insalubre sub pod nu este acceptabil pentru municipalitate, plus că ar apărea un mare disconfort pentru cei care locuiesc acolo, oamenii nerealizând că după ce această investiție ar fi gata la fereastra lor ar fi podul și mașinile!”, a punctat Turc.

CONTEXT: Primăria municipiului Bistrița a depus, în luna august 2018 , la Agenția de Dezvoltare Regională Nord – Vest,  proiectul “Centru intermodal de transport public – strada Gării – strada Tărpiului – strada Industriei, municipiul Bistrița”, în vederea solicitării finanţării prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

Potrivit municipalității, proiectul a fost selectat în vederea finanţării și a parcurs toate etapele de evaluare, urmând să fie încadrat în etapa contractuală.

În cadrul proiectului se propune realizarea unei stații de transport intermodal, supraterană, care să lege cele două zone separate de structura feroviară, respectiv zona de SV – strada Gării, strada Rodnei, Aleea Trandafirilor și zona de NE – strada Tărpiului și strada Industriei. Această platformă va include și o clădire cu rol de terminal intermodal, va deservi transportul public local și cel extern și va asigura conexiunea cu stația CFR Bistrița Nord.

 

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version