VIDEO: Bistrița-Năsăud este primul județ cu brand care este inclus în rutele culturale europene

Must Read

Summit-ului Biden-Putin din iunie: Yalta-2021 sau Ribbentrop-Molotov 2.0? Ce crede diplomatul Cristian Diaconescu?

Diplomatul Cristian Diaconescu a analizat obiectivele Federației Ruse în regiune, mai ales în contextul agresivității tot mai mari a...

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în...

Evenimentul lansării primului brand al unui județ din România a avut loc aseară în generosul spațiu al curții interioare a Complexului Muzeal Județean Bistrița-Năsăud. Aici au fost prezenți oamenii ce POARTĂ-n suflet Bistrița-Năsăud. Antreprenori, producători locali și meșteri, oameni de cultură, reprezentanți ai administrație locale, jurnaliști, cetățeni de onoare și oameni curioși, care au vrut să vadă ce înseamnă acest pas.

RADU MOLDOVAN: ”E primul judeţ din România care are o strategie de branding. A fost unul dintre obiectivele mele atunci când am candidat în 2012, la această funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean. Mi-am dorit ca instituţia Consiliului Judeţean să îşi capete primul loc, fiind cea mai importantă instituţie administrativă a judeţului. Mi-am propus ca împreună cu primarii judeţului Bistriţa-Năsăud, cu dvs., cei care activaţi în mediul public sau privat, prin fiecare lucru pe care îl facem în viaţa de zic cu zi, să construim imaginea judeţului nostru, să construim lucruri, locuri, să scriem poveşti, ca să facem judeţul cât mai atractiv. Laitmotivul la tot ce am făcut este cuvântul acasă şi cred că fiecăruia dintre noi îi vibrează sufletul atunci când vorbim despre casa noastră care înseamnă foarte mult: locul în care ne-am născut, în care am crescut, în care ne-am îndrăgostit pentru prima dată, în care trăim”.

Potrivit președintelui Radu Moldovan, brandul se adresează tuturor celor legați direct sau indirect de județul Bistrița-Năsăud:. „Prin ceea ce am făcut sau vom face, ne-am dori ca un număr cât mai mare de oameni  – români sau de alte naţionalităţi – atunci când vin în judeţul Bistriţa-Năsăud să se simtă ca acasă, să poată spună fără nicio rezervă acestui loc „acasă”, pentru că e locul cel mai drag fiecăruia dintre noi.  Judeţul Bistriţa-Năsăud, cu locuri mirifice, este înnobilat cu oamenii care trăiesc aici. Ca să ne putem mândri cu casa noastră, trebuia să facem curatî în ea, să o pregătim pentru oaspeţi. Am început aceste lucruri în 2012 şi aş putea spune că astăzi suntem pregătiţi să primim oaspeţi. Împreună cu colegii primari, cu cei din administraţia publică judeţeană şi locală, am reuşit să atragem investiţii publice de 1,4 miliarde de euro, pe care le veţi regăsi în infrastructura de drumuri, în infrastructura de apă-canal, de educaţie, de cultură, de agrement.  Odată cu asigurarea minimului de condiţii de viaţă şi civilizaţie, lucrurile au început să crească din toate punctele de vedere. Avem companii cu care ne mândrim, branduri importante, care fac cinste judeţului Bistriţa-Năsăud. Producătorii locali, ei în sine, sunt fiecare în parte un brand al judeţului Bistriţa-Năsăud.  Scriitorii noştri, actorii noştri, tineri, muncitorii, sportivii noştri fac cinste judeţului nostru. Le mulţumesc cetăţenilor din Bistriţa-Năsăud pentru tot ceea ce fac. Au ales să română acasă, dar şi celor care trăiesc în România sau în alte ţări din lume. Prin prestaţia lor de zi cu zi, cresc imaginea judeţului Bistriţa-Năsăud şi mă fac mândru că m-am născut, crescut, format aici. Voi face în continuare toate eforturile să îi fac pe conjudeţenii mei să fie mândri de aceste locuri. Această strategie de branding este perfectibilă, va trebui îmbunătăţită cu fiecare ocazie, iar cei care ne vor spune care e direcţia de urmat sunteţi dumneavoastră”.

Tot aseară, Radu Moldovan a confirmat faptul că: Județul Bistrița-Năsăud va face parte din „Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”, alături de Brașov și Sibiu. E o inițiativă care a prins rădăcini în 2018, concretizată acum, în urma unor demersuri ample realizate de entități din cele 3 județe. „Bistrița-Năsăud va face parte din „Rutele Culturale Europene”, ca Poartă a Transilvaniei, alături de Sibiu și Brașov. În vederea realizării unei comunicări unitare și pentru a continua demersurile din cadrul programului național, s-a decis păstrarea conceptului pe care îl are Municipiul Bistrița, respectiv „Poarta Transilvaniei”. Județul a fost și este o poartă de acces către Transilvania, e o „poartă” între porțile Maramureșului și Bucovinei. Cele mai importante proiecte turistice și de promovare ale județului, au în componență „Transilvania”- Via Transilvanica, Mocănița Transilvaniei”.

Nu în ultimul rând, acesta i-a mulţumit tuturor celor care s-au implicat şi, în mos special, consilierului Mihaela Ivan, „care a fost sufletul acestui proiect”. 

Jurnalistul Charlie Ottley: ” „Aţi reuşit să faceţi un film atât de frumos. Este minunat ceea ce judeţul Bistriţa-Năsăud face, împreună cu această echipă. Dacă toate judeţe din România ar fi la fel de proactive în crearea unui asemenea brand, acest lucru ar fi cât se poate de benefic. Am avut o experieanţă personală foarte frumoasă, atunci când judeţul Bistriţa-Năsăud şi-a dat concursul în realizarea documentarului Wild Charpathia. Este una dintre zonele noastre preferate din România, sunt atât de multe lucruri de văzut, de făcut. Cred că Via Transilvanica este cea mai bună iniţiativă pe care am văzut-o în România în ultimii 10 ani. România şi Bistriţa-Năsăud au propriul drum de pelerinaj şi cred că este o oportunitate. Îi invit pe toţi oamenii să vină să vadă judeţul Bistriţa-Năsăud, să parcurgă acest traseu. Atitudinea voastră proactivă este deosebit de importantă în aşezarea judeţului Bistriţa-Năsăud pe harta naţională şi internaţională a turismului, iar ceea ce faci poate aduce beneficii extrem de importante, mai ales datorită acestei viziuni clare”, a spus  Charlie Ottley, un cunoscut promotor al țării noastre care a inclus Bistrița-Năsăud în documentarul Wild Carpathia 5, a felicitat autorităţile pentru această strategie de branding, care va aduce beneficii. 

La eveniment au transmis mesaje actorul Adrian Titieni, vocea primului material video de promovare a județului nostru,  dar și Cornelia Vlașin, directorul Arhivelor Naţionale Bistriţa-Năsăud, colaborator al proiectului, care asigură partea de documentare istorică a acestuia.

Brandul de județ este o nouă paradigmă cu privire la modul de creștere a locurilor pe viitor. 

În urma analizei județului nostru, s-a realizat nevoia unei strategii de branding de loc – conectiv, de tip umbrelă, care să aducă împreună elementele specifice județului nostru, să găsească punctele comune și să promoveze unitar, pe baza unei comunicări integrate, tot ce înseamnă Bistrița-Năsăud.

O acțiune continuă, care are rădăcinile înfipte în trecut, dar care se modelează ținând cont de prezent, pentru a crește sănătos și util pentru oameni, în viitor.

Foarte important, se construiește un brand de județ, nu unul (doar) turistic.

Tocmai de aceea, hexagonul brandului județului Bistrița-Năsăud se referă la:Oameni  • Investiții/Dezvoltare  • Produse locale/ Economie  • TurismIstorie/Cultură/Tradiții Promovare/ Colaborare (mass-media/ rețele sociale, înfrățiri cu alte județe, județ magnet turistic și antreprenorial)

 • • • Promisiunea brandului:  Bistrița-Năsăud– poarta de intrare către un loc într-o continuă dezvoltare, unde să re/vii și să-l faci „acasă”

 • • • De ce Bistrița-Năsăud – Poarta Transilvaniei?

În cadrul programului de promovare a locurilor inedite, demarat de Consiliul Europei, județul Bistrița-Năsăud va face parte din „Ruta cultural-turistică Porțile Transilvaniei”, alături de Brașov și Sibiu.

O inițiativă care a prins rădăcini în 2018, concretizată acum, în urma unor demersuri ample realizate de entități din cele 3 județe.

Bistrița-Năsăud va face parte din „Rutele Culturale Europene”, ca Poartă a Transilvaniei, alături de Sibiu și Brașov.

În vederea realizării unei comunicări unitare și pentru a continua demersurile din cadrul programului național, s-a decis păstrarea conceptului pe care îl are Municipiul Bistrița, respectiv „Poarta Transilvaniei”. Județul a fost și este o poartă de acces către Transilvania.

Are rolul de localizare a județului în Transilvania.

O „poartă” între porțile Maramureșului și Bucovinei.

Cele mai importante proiecte turistice și de promovare ale județului, au în componență „Transilvania”- Via Transilvanica, Mocănița Transilvaniei.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Summit-ului Biden-Putin din iunie: Yalta-2021 sau Ribbentrop-Molotov 2.0? Ce crede diplomatul Cristian Diaconescu?

Diplomatul Cristian Diaconescu a analizat obiectivele Federației Ruse în regiune, mai ales în contextul agresivității tot mai mari a...

Focar de pestă porcină în Lechința

În urma confirmării pestei porcine africane la porcii domestici dintr-o exploatație de pe raza localității Lechința, la propunerea DSVSA BN, prefectul judeţului a fost...

Ioan Turc s-a întâlnit cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu pentru a rezolva transferul fostului Cinema 23 August

Primarul Bistriței Ioan Turc a avut astăzi o întâlnire cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, una din problemele abordare în discuții fiind transferul clădirii vechiului...

TVR a rămas fără conducere: Parlamentul a respins raportul de activitate, iar Consiliul de administraţie a fost demis. Ce spune senatorul Ovidiu Florean

Plenul Parlamentului a respins, marţi, rapoartele de activitate ale Societăţii Române de Televiziune pe anii 2017, 2018 şi 2019. S-au înregistrat 142 de voturi pentru...

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca.

Deputații PSD, Daniel Suciu și Bogdan Ivan susțin proiectul de lege al președintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, privind drumul expres Bistrița-Cluj-Napoca. Simionca s-a întâlnit...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -