VIDEO: Băile Figa se vor deschide pe 25 iunie. Surprize uriașe pregătite de primarul Nicolae Moldovan pentru viitorii turiști

0
1722

Primarul orașului Beclean, Nicolae Moldovan a anunțat astăzi că, Băile Figa se vor deschide total pe data de 25 iunie. El a mai precizat că sunt păstrate tarifele de anul trecut iar șezlongurile sunt gratuite: ” Prima  deschidere va avea loc pe 15 iunie, dată de la care, turiștii și nu numai vor putea să viziteze întreg parcul balnear și să o cafea, un suc sau o apă minerală”, a spus Moldovan.

Deschiderea oficială: pe 25 iunie

Data este confirmată de primarul Nicolae Moldovan: ” Deschiderea Băilor Figa va fi declarată official pe 25 iunie printr-o hotărâre a comitetului local pentru situații de urgență a cărui membrii au primit proiectul și programul după care vor funcționa băile în acest sezon estival special din toate punctele de vedere. Este evident că vom respecta toate normele sanitare și de distanțare fizică”, explică Moldovan.

Despre surprizele pregătite pentru turiștii care urmează să vină la Băile Figa, primarul Nicolae Moldovan spune că  acestea sunt în număr de două: un tobogan uriaș și două instalații speciale de aerosoli.

VEZI CE SPUNE NICOLAE MOLDOVAN:

Complexul balnear Băile Figa a fost inaugurat în anul 2010. În primii patru ani de la inaugurare, 400.000 de turişti au trecut pragul complexului. Băile Figa au luat naştere cu ajutorul unor fonduri nerambursabile din partea Uniunii Europene, prin programul PHARE. Proiectul iniţial a avut nevoie de aproape două milioane de euro pentru materializare. În 2010, anul inaugurării, Primăria Beclean a mai primit o finanţare europeană în valoare de 500.000 de euro pentru amenajarea unui mini-aqualand cu trei tobogane, inaugurat doi ani mai târziu. În 2011, la deschiderea sezonului estival, staţiunea impresiona cu un nou lac cu apă sărată, cu o adâncime maximă de patru metri şi cu un loc numit „râul leneş“. Primarul oraşului Beclean spune că ia în calcul şi o zonă VIP pentru cei care sunt dispuşi să scoată sume mai mari din buzunare pentru confort. Acesta recunoaşte că, atunci când a gândit proiectul, nu s-a aşteptat să aibă atât de mult succes, deşi l-a gândit pe termen lung, cu diverse etape de dezvoltare şi completare.

Majoritatea turiştilor sunt din Suceava, Mureş, Cluj, Maramureş, Iaşi, Bucureşti, Botoşani, Timiş sau chiar Tulcea. Pe lângă Herghelia Beclean, care poate fi vizitată în zonă, Figa mai ascunde un „secret“ care a atras cercetători din mai multe ţări europene şi din SUA. Pe o suprafaţă de 500 de metri pătraţi, între Beclean şi Figa, se află unul dintre cele mai relevante situri arheologice din Europa când vine vorba despre exploatarea preistorică a sării.

Complexul, construit printr-o investiţie a Primăriei Beclean, se întinde momentan pe 15 hectare şi este compus dintr-un centru SPA cu jacuzzi, saună şi piscină interioară, la care se adaugă şi plaje cu nisip şi cu iarbă, două piscine exterioare cu apă dulce şi una cu apă sărată, un bazin rustic cu nămol, o cascadă, un lac sărat şi un râu leneş, artificial, pe care turiştii pot să „plutească“ cu ajutorul colacelor şi bărcilor gonflabile. Unul dintre punctele de atracţie sunt trei tobogane uriaşe cu jet de apă. Toboganele, care au serpentine şi bucle, sunt situate la peste 10 metri înălţime şi au o lungime de până la 67 de metri. Cei care vor să îmbine relaxarea cu mişcarea pot să profite de sala de fitness din interiorul centrului SPA sau de cele trei terenuri de fotbal şi tenis din exterior. De asemenea, turiştii au acces la şezlonguri, pentru doi lei de persoană.

Taxele pentru serviciile oferite la Parcul Balnear „Băile Figa” Beclean rămân cele de la nivelul anului 2019

Nr. crt. Denumirea taxei Valoare taxa lei/ Luni – duminică 
1. Taxa de intrare în Parcul balnear (şezlong inclus in pret in limita disponibila)                 Copii sub 7 ani acces gratuit (făra brăţara) 15 lei / brăţară TVA inclus(brăţara distinctă de alta dimensiune)   gratuit Luni – Duminică
2. Taxa de intrare în interiorul complexului (bazin interior) 10 lei / brăţară TVA inclus  
3. Taxa pentru terenul de fotbal   30 lei  /oră – extrasezon TVA inclus
4. Taxa pentru terenul de tenis   10 lei / oră TVA inclus
5. Taxa pentru jacuzzi   2 lei / 20 min. TVA inclus  
6. Taxa pentru saună   2 lei / 20 min. TVA inclus  
7. Taxa pentru fitness   2 lei / oră TVA inclus  
8.   Abonament intrare 50 lei / lună TVA inclus dacă au avut încheiate abonamente în extrasezon inclusiv luna aprilie
9. Taxa de acces utilizare tobogane  „AquaLand” 10 lei / brăţară  *   TVA inclus  
10.   Contravaloare cheltuieli utilizare „Casă Poartă” 50 lei/ zi TVA inclus