Acasă EVENIMENT VIDEO: Aurolacii din Bistriţa devin tot mai agresivi

VIDEO: Aurolacii din Bistriţa devin tot mai agresivi

0

Aurolacii Bistriței sunt din ce în ce mai violenți în comportament, fie el verbal sau nonverbal. Imagini cu copii cu pungi de prenadez ce vagabondează pe stăzile, aleile sau prin parcurile orașului se înmulțesc în spațiul virtual, nemulțumirea și îngrijorarea populației fiind de aceeași intensitate cu dezinteresul autorităților în a identifica soluții.

Un nou filmuleț în care sunt prezentați doi minori cu pungă de prenadez a început să se viralizeze. Acesta a fost postat de o mămică îngrijorată, cei doi aurolaci fiind surprinși lângă un spațiu de joacă:

„Sunt mamă a 2 copii care au dreptul la joacă in aer liber în spațiile de joacă special amenajate pe bani grei pt copii NU pt aurolaci!!! De ce le furați acest drept nefăcând NIMIC pt a eradica fenomenul sesizat??? Avem tot felul de personaje cu funcții importante pe la București, tați de copii si ei, care ar putea face ceva CONCRET pe acest subiect. Daniel Suciu ,de exemplu și el bistritean de-al nostru, poate citește si ia atitudine deoarece în calitatea lui de vice premier ar trebui sa poată să facă ceva nu?!

Eu sunt 100 % convinsă că toate mamele din oraș vă vor susține orice propunere legislativă măcar la nivel de Consiliu local ați susține sau aproba, domnilor, o hotărâre care să ne apere copiii de indivizi a căror comportament sub influența substanțelor halocinogene poate devia oricând de la normal si deveni extrem de violent și obscen” – a scris Crina M. pe pagina sa de facebook.

Consiliul Local pare a fi principalul vinovat în delăsarea și acceptarea situației. În acest for local se împart doar bani către anumite clientele, vezi cazul iluminatului public, unul mai recent, sau poartă grija pârtiei de schi în care se îngroapă anual zeci de mii de euro.

Când vine vorba de hotărâri care să facă referire la sigurața cetățeanului, consilierii locali, indiferent de culoarea politică, dau din umeri impotenți și dezinteresați. O astfel de reglementare, care să încadreze într-un fel sau altul faptele de vagabondaj și consum de prenadez se poate emite și de către Consiliul Local, bineînțeles în acord cu legislația în vigoare. Mai pe înțelesul consilierilor, este vorba de o un set de reguli locale, un fel de regulament de ordine interioară.

Poliția Locală este legată de mâini și de picioare în astfel de cazuri, aceștia neavând la dispoziție nici cea mai mică prevedere, fie ea locală, cu care să intervină în astfel de cazuri. Un exemplu de reglementare locală este cea legată de parcări, dar acolo sunt implicați bani și s-a putut emite un regulament.

sursa: stiri de bistrita

Exit mobile version