Acasă Politica VICTOR NEGRESCU (PES): ”Trebuie împreună să găsim o soluție la această criză...

VICTOR NEGRESCU (PES): ”Trebuie împreună să găsim o soluție la această criză prin care trece Europa”

0

În cadrul unei conferințe de presă, care a avut loc joi la sediul PSD BN, europarlamentarul PES, Victor Negrescu a făcut referire la contextul european al tragediei de la Bruxelles. Alături de Victor Negrescu a stat Doina Pană şi Ciprian Ceclan, preşedinte PES BN.

”Trebuie împreună să găsim o soluție la această criză. Mulți evită acest termen, eu cred că trebuie să-l folosim și cred că întâlnirea de astăzi, a miniștrilor de justiție din toate statele membre ale Uniunii Europene, poate să conducă la o soluție.

Propunerea pe care o îmbrățișează Grupul Social Democrat din Parlamentul European este aceea de a construi o Europă a securității. Acest lucru presupune ca atât serviciile de securitate existente la nivelul statelor membre, cât și cele care asigură protecția cetățeanului, să lucreze mai mult împreună, iar această nouă dimensiune să fie dezvoltată la nivelul Uniunii Europene.

Avem nevoie de un parteneriat cu NATO, dar și de mecanisme la nivelul UE, care să asigure siguranța cetățenilor europeni. Pot să vă spun din propria experiență, a 9 ani trăiți în Belgia și în Franța, că în ambele state atmosfera este una de suferință și de foarte mare îngrijorare” a declarat europarlamentarul PSD, VIctor Negrescu.

Totodată, deputatul PSD, Doina Pană a vorbit despre importanța analizării cauzelor, pentru a găsi soluții de prevenire.

”Astăzi nu este numai o zi de doliu național, ci și o zi de reflecție, pentru că nu mai putem doar să luăm poziția struțului, nu putem să ne ascundem. Instituțiile europene trebuie să găsească o soluție, astfel încât să nu vedem doar efectele, ci și cauzele și acolo să se intervină.

Cu mulți ani în urmă, secretarul de stat al SUA, Henry Kissinger făcea o afirmație, care a devenit acum de mare actualitate. Spunea așa: când suni în probleme de securitate în Europa, la cine suni? Cred că răspunsul acum ar trebui dat, iar toate instituțiile de securitate națională să colaboreze și să existe un front european, astfel încât mințile luminate ale Europei să găsească o soluție, iar toată această nebunie să se încheie”, a declarat deputatul PSD, Doina Pană.

Cei care se ocupă de siguranța cetățenilor europeni trebuie să facă eforturi pentru a lucra împreună, iar în acest sens autoritățile române fac demersuri semnificative, a completat Victor Negrescu.

Exit mobile version