Acasă CULTURĂ-TINERET-ÎNVĂŢĂMÂNT Via Transilvanica cu borne personalizate de 16 sculptori din România și Bulgaria

Via Transilvanica cu borne personalizate de 16 sculptori din România și Bulgaria

0


Campusul Tășuleasa Social a găzduit la început de toamnă, atelierul a 16 tineri sculptori din Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Bulgaria, care și-au folosit talentul și inspirația pentru a personaliza fiecare bornă de andezit, deci implicit, fiecare kilometru de pe drumul Via Transilvanica. Este a doua ediție a Taberei de Sculptură, care încă o dată are ca obiectiv sculptura în andezit, ceea ce ne bucură foarte tare și se potrivește cu proiectul nostru. Avem astfel un scop comun de a finisa aceste pietre de hotar și de a le pregăti pentru drum.

În jur de 150 de borne au fost aduse aici, ridicate cu utilaje, aranjate pe paleți, iar apoi sculptatate pentru a spune povestea unui artist, viziunea pe care fiecare sculptor a avut-o în legătura cu acest proiect. Fiecare bornă este unică și are propriul caracter, așa cum fiecare județ prin care drumul Via Transilvanica trece, are peisajele, poveștile și oamenii săi, care așteaptă să fie descoperiți prin această călătorie de 1000 de km. Momentan, bornele așteaptă asemenea unor străjeri să își îndeplinească misiunea de a veghea câte un kilometru și de a îndruma călătorii pe calea cea bună!
Ne bucurăm că aceste pietre de hotar au devenit niște opere de artă, care au potențialul de a rezista pentru sute de ani, făcând parte din personalitatea și istoria drumului Via Transilvanica!

Exit mobile version