Verzii bistrițeni se plâng Comisiei Europene pentru mediu de faptul că primăria vrea să distrugă Piața Centrală

Must Read

ALEXANDRU PETRIA: Epidemia ca politică

„Pragul care separă umanitatea de barbarie a fost depășit”, susține filosoful Giorgio Agamben, în recenta sa carte despre pandemie,...

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: Un bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce...

Președintele Partidului Verde Bistrița-Năsăud, Cristian Țetcu, pune la dispoziția celor peste 100 de atașați de mediu ai Comisiei Europene prezenți la Reuniunea Informală de la Bistrița din 02-03 mai 2019, un document prin care acuză municipalitatea de indiferență față de problemele de mediu cu care se confruntă Bistrița. Mai mult, verzii bistrițeni ridică în fața atașaților de mediu problema Pieței Centrale, zonă pe care vârfurile primăriei vor să o ”mineralizeze”.

Acesta este documentul: ” Vă aducem la cunoștință, cu ocazia vizitei dumneavoastră în județul Bistrița-Năsăud, îngrijorarea noastrăși preocupările față de starea mediului și sănătatea urbană din România și în particular din orașul Bistrița.

Administrațiile locale și instituțiile statului pregătesc, în vederea implementării, proiecte de modernizare a infrastructurii, dar de cele mai multe ori nu respecta legislația europeanăși națională de mediu. Astfel, se aducprejudicii impresionante fondurilor de finanțare europene și naționale.

 

România are cele mai  poluate orașe din UE și cu toate acestea:

 

Primăria orașului Bistrița a comandat un proiect distructiv de “modernizare” a Pieței Centrale medievale a orașului nostru unde de aproape 100 de ani există 5.021  mp de spații verzi și 104 arbori de aliniament stradal și decorativi. Cinci dintre acești arbori (castani) sunt seculari motiv pentru care tot acest perimetru ar trebui sa fie ocrotit de lege.

 

Se dorește desființarea acestor spații verzi și înlocuirea lor cu dale, betoane și alte materiale neprietenoase cu mediul. Vă informăm că pe locul doi la decese în România se încadrează bolile respiratorii și cele coronariene. S-a depus la Primăria municipiului Bistrița o petiție semnată de peste 5.000 locuitori ai orașului care sunt împotriva acestei investiții care afectează grav calitatea vieții comunității noastre. Au semnat pe aceste tabele:artiști, specialiști de mediu, medici, elevi, studenți.

 

2.Cu aceeași frenezie Primăria orașului Bistrița își propune, împotriva voinței cetățenilor, să distrugă încă un parc din comunitatea noastră, numit Mihai Eminescu, plin de copaci cu gard viu și rondouri cu flori. Aici se dorește o parcare auto subterană, deși în oraș există suficiente locuri unde se pot construi mai multe parcări fără a se distruge spațiile verzi.

 

3.Primăria orașului Bistrița propuneutilizarea de mijloace de transport în comun, nepoluante prin proiectul de mobilitate urbană – Linia Verde. Proiectul, care urmează a fi realizat din fonduri europene, este însă unul distructiv pentru mediu și comunitatea noastră. Acest proiect al primăriei Bistrița va sacrifica sute de arbori de aliniament doar pentru lărgirea tramei stradale.

 

Astfel,proiectul Linia Verde (denumirea mincinoasă a acestui proiect),pe un traseu de 7 kilometrii, se transformă în Linia Neagră pentru locuitorii acestui oraș.

 

Vă solicităm, să analizați aceste aspecte înainte ca UE să finanțeze asemenea proiecte distructive pentru mediul urban și pentru sănătatea și bunăstarea locuitorilor din orașul Bistrița, precum și să informați Comisia Europeană cu privire la aceste situații.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

ALEXANDRU PETRIA: Epidemia ca politică

„Pragul care separă umanitatea de barbarie a fost depășit”, susține filosoful Giorgio Agamben, în recenta sa carte despre pandemie,...

Numirea lui Adrian Crișan contravine politicii Federației Mondiale Antidoping. Vezi cine spune acest lucru?

PNL gafează monumental și uită de legislație când e vorba de împărțit funcții! Ceea ce ar fi trebuit să fie o ”lovitură de imagine pozitivă”...

REBRIȘOARA- Vânătoare cu bucluc: Un bărbat a fost împușcat accidental în coapsă. El a ajuns la UPU SMURD Bistrița

O partidă de vânătoare ce avea loc în zona Rebrișoara- Gersa 3 înspre comuna Parva s-a încheiat după ce unul din participanți ar fi...

Mesajul Sfântului Părinte Papa Francisc la înmormântarea PS Florentin Crihălmeanu

Preafericirii Sale Cardinal Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major de Făgăraș și Alba Iulia   Am aflat cu durere vestea trecerii la Domnul a Preasfinției Sale Florentin Crihălmeanu, Episcop...

Deputatul Bogdan Ivan: De ce Guvernul nu acordă stimulente medicilor de familie aflați în prima linie în bătălia anti Covid 19?

Deputatul Bogdan Ivan l-a criticat pe prefectul Stelian Dolha în ceea ce privește sporul pe care Guvernul l-a acordat funcționarilor Instituției Prefectului încă din...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -