Acasă Administratie Vasile Silași: Nu sunt de acord cu viziunea  lui Cristian Niculae în...

Vasile Silași: Nu sunt de acord cu viziunea  lui Cristian Niculae în ADI Deșeuri. Iarăși punem carul înaintea boilor și inventăm sinecuri. Ne luăm cât de curând la revedere…

0

Primarul comunei Chiochiș, Vasile Silași, anunță faptul că, în momentul când legea îi va permite va scoate Chiochișul din ADI Deșeuri.

” Domnul Niculae confundă ADI Deșeuri cu PSD Bistrița, doar că aici e vorba de cu totul și cu totul altceva. Nu sunt de acord cu viziunea lui asupra modului cum trebuie manageriată ADI Deșeuri și faptul că ne-a crescut cotizația de la 11 la 17.000 de lei spune multe despre a sa pricepere. Îl anunț și pe această cale că vom ieși din ADI și vom căuta soluții în altă parte. Ce angajări face el? Șase dintr-o lovitură, păi ce e acolo, sinecure politice? Pune carul înaintea boilor… De ce nu face el niște lucruri treptat, să vadă dacă funcționează și sunt aplicabile acele măsuri. Eu cred că era nevoie de-o altă abordare, dar așa cu politrucul trimis să facă pe șeful la ADI Deșeuri”, explică Silași.

El mai arată faptul că va plăti ce este de plătit, fiind parte din ADI Deșeuri, dar ” atunci când se va putea din punct de vedere legal, Chiochișul va ieși din acest ADI”, conchide Vasile Silași.

CONTEXT

În prima sa conferință de presă în calitate de director al ADI Deșeuri, Cristian Niculae a anunțat un plan de măsuri și implementarea mai multor proiecte, două dintre acestea făcând referire la crearea unui corp de control format din 8 inspectori care va avea doar atribuții de îndrumare și control.

Ce a nemulțumit o parte din edilii din județ, inclusiv pe Vasile Silași e faptul că, pentru înființarea Corpului de control, în ADI Deșeuri s-a votat majorarea cotizației membrilor cu circa 50% întrucât este nevoie de 600.000 de lei anual pentru plata celor 6 noi angajați. Astfel, dacă o primărie plătea până acum 11.000 de lei cotizație anuală, de acum va plăti 17.000 de lei. Amenzile pe care le vor aplica cei din Corpul de control în baza legilor în vigoare vor fi încasate de autoritățile publice locale de pe raza căreia au fost date.

În prezent, ADI are 12 posturi în organigramă, iar ocupate sunt 11.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Exit mobile version