Acasă Politica VASILE SILAŞI: În CHIOCHIŞ avem nevoie de apă, nu de promisiuni fără...

VASILE SILAŞI: În CHIOCHIŞ avem nevoie de apă, nu de promisiuni fără acoperire

0

Gura pesedistului adevăr grăieşte când despre PNDL vorbeşte 

Primarul comunei Chiochiş, Vasile Silaşi s-a lansat astăzi şi el într-un atac la adresa preşedintelui CJ BN, Radu Moldovan. Silaşi este total nemulţumit de faptul că UAT-ul său a primit prin intermediul PNDL 2 suma de 600 de mii de lei pentru luminatul public, deşi, Chiochişul are nevoie de apă şi canal. Supărarea lui Silaşi este cu atît mai mare cu cât, după ce a ieşit din ADI Apă-Canal, acuzând Aquabisul de tergiversare a lucrărilor pentru introducerea apei, consiliul local a decis reîntoarcerea în ADI, situaţia nefiind una tocmai plăcută. 

Destinaţia banilor publici, adunaţi din taxele şi impozitele plătite de fiecare dintre noi, se decide în şedinţele partidului aflat la guvernare în funcţie de cât de influent e fiecare membru în „comitetul naţional”. Aşadar, baronii PSD din guvernarea de tristă amintire a lui Adrian Năstase nu au murit, s-au deşteptat dintr-un somn adânc şi s-au apucat să-şi împartă banii ţării după propriul interes.
Cel puţin aşa înţeleg eu, un primar de opoziţie, declaraţia de astăzi a primarului Bistriţei Ovidiu Creţu care a spus, fără nicio jenă, că municipiul reşedinţă de judeţ s-a ales cu bani de la guvernul PSD prin PNDL dintr-un singur motiv, şi anume acela că Radu Moldovan, şeful judeţean al PSD, „este la nivel naţional într-o funcţie politică importantă în comitetul politic naţional” şi astfel a reuşit să „impună” cele trei proiecte de la Bistriţa. „Sigur că sprijinul a fost politic pentru a obţine cele trei proiecte”, a spus Ovidiu Creţu „foarte clar” ca să priceapă tot românul că guvernul nu e al României, ci al PSD.
Acest lucru îl ştim cel mai bine noi, primarii de la alte partide decât cele din arcul guvernamental. Cu toate că am depus proiecte pentru schimbarea în bine a vieţii oamenilor din comunităţile pe care le conducem, acestea au fost ignorate. De exemplu, în zona de câmpie a judeţului, lipsa apei potabile e o foarte mare problemă pe care ne chinuim să o rezolvăm de ani întregi. Nu se găsesc niciodată bani, însă nu pentru că nu există, ci pentru că noi, cei din Chiochiş, nu avem pe nimeni în „comitetul naţional” al PSD. Se găsesc bani pentru tot felul de lucrări care nu ţin de confortul elementar al oamenilor, cum ar fi Wonderlandul Bistriţei, un proiect megalomanic extrem de controversat care a înghiţit deja munţi de bani fără să-şi dovedească până acum în vreun fel utilitatea.
Degeaba a spus vicepremierul Sevil Shhaideh că, prin PNDL, prioritară este „asigurarea serviciilor de bază la nivelul satului românesc: apă, canalizare, drumuri, dispensare, școli, grădinițe și tot ce poate aduce confort și civilizație cetățenilor”. Au fost simple vorbe în vânt. Prioritară a fost dorinţa „importanţilor” din PSD de a fi singurii care uzează de banii publici, dirijându-i spre firmele lor clientelare, spre interese şi orgolii personale.
În condiţiile în care locuitorii comunei Chiochiş luptă an de an cu veri secetoase, iar oamenii şi animalele suferă de sete, comuna noastră a primit mai puţin de 600.000 de lei prin PNDL pentru …. iluminat public. Am văzut că mulţi se întrec în laude la adresa liderului PSD BN Radu Moldovan că a dat bani la „toată lumea”, însă uită să menţioneze ce: resturi, fârmituri după împărţirea în felii a tortului cel mare, iar acest lucru nu reprezintă altceva decât o dovadă de dispreţ total arătată de guvernarea PSD oamenilor din această comună care, la fel ca şi alţi cetăţeni, îşi plătesc taxele şi impozitele la stat şi merită să trăiască o viaţă mai bună.

Guvernul nu ar trebui să fie al nimănui, nici al PSD, nici al lui Mihai Tudose sau Liviu Dragnea, ci al României, banii să fie împărţiţi în funcţie de nevoile comunităţilor, de proiecte şi nu în şedinţe de partid. Acest mod de a conduce ţara este unul cât se poate de păgubos şi arată că ne-am întors cu 17 ani în urmă când Adrian Năstase şi baronii lui au făcut praf şi pulbere România, aducând-o la sapă de lemn. Aşa cum arată azi, PSD seamănă tot mai mult cu acel partid de tristă amintire care şi-a bătut joc de fiecare parte de Românie care nu i-a acordat votul. Sper din toată inima ca istoria să nu se repete, dar există mereu acest risc atunci când nu învăţăm nimic din ea.

Vasile Silaşi, primar al comunei Chiochiş

Exit mobile version