Pro Politica

Vasile Silași : ”După alegerile locale îmi doresc să revin în prima linie a PNL Bistrița-Năsăud”. Ce primari crede Silași că vor câștiga alegerile locale?

Fost secretar general al PNL Bistrița-Năsăud, primarul Vasile Silași, a vorbit într-un interviu și despre politică și viitorul său politic. Silași a spus că, retragerea din funcția de secretar general a fost una din cele mai bune decizii ale sale: ” M-am retras din funcția respectivă, doar pentru că, activitatea mea în Chiochiș e mai importantă, iar oamenii de acolo, rezolvarea problemelor cu care se confruntă, sunt cele mai importante lucruri pentru mine„, spune Silași.

El a mai precizat că, rămâne simplu membru al PNL, iar asta până după alegerile de la finalul lunii septembrie, după care, probabil, spune Silași, va reveni în prima linie a politicii județene.

Despre alegerile locale

În privința alegerilor locale, Vasile Silași susține că, există, temeiuri serioase atât politice dar și guvernamentale pentru ca, PNL să câștige alegerile din 27 septembrie: ” În județul Bistrița-Năsăud, ne așteaptă o luptă grea la nivelul celor 58 de primării de comune, cele trei orașe, cât mai ales cea mai grea bătălie, cea pentru fotoliul de primar al municipiului Bistrița. Ei, în acest caz, sper și cred că, partidul a luat cea mai bună decizie în privința candidatului. Adică, sper și cred că, Ioan Turc, cel nominalizat pentru a intra în cursă, să fie cel care o și câștigă, pentru că e obligatoriu să câștigăm aceste alegeri”, punctează primarul liberal.

Silași a mai arătat că, la nivelul celor 58 de comune, PNL are primari foarte buni, și, care vor câștiga alegerile locale. Același lucru îl spune și despre foarte mulți dintre primarii PSD, pe care îi consideră buni în ceea ce fac și activi din punct de vedere politic: ” Suntem în PNL primari de bună calitate și care vom câștiga alegerile care vin la toamnă, iar aici vorbesc de Feldru, Rebrișoara, Runcu Salvei, Spermezeu, sigur și de Chiochiș, Lunca Ilvei”.

Sg. Băi: ”O notă specială îi dau lui Traian Ogâgău, care, deși este suspendat din partid, eu cred că PNL va trebui să îl sprijine și să îi susțină viitoarea candidatură, pentru că el va câștiga alegerile în orașul Sg. Băi”

Năsăud: ” Mircea Romocea e un primar bun, experimentat, dar noi propunem năsăudenilor un o tânăr, școlit deja în problemle administrative, plus valoarea fiind tinerețea lui Dorin Vlașin. Putem câștiga și aici”.

Despre orașul Beclean, Vasile Silași spune că, aici, lupta va fi una foarte grea, dificilă, Nicolae Moldovan fiind un primar bun, dar că, o alianță pe dreapta poate face și surprize.

Bătălia pentru Bistrița este văzută de Vasile Silași drept una în care, la această oră, nu este un câștigător cert: ” Poate, o alianță pe dreapta, cu un candidat puternic, ar reconfigura situația și Bistrița, ne-ar putea duce în postura de câștigători unici la municipiu și Consiliul Județean. O spun încă o dată: e important să fie acel candidat dorit de toți liberalii și susținut necondiționat de tot partidul, necondiționat, altfel, nu e bine”, mai spune Silași.

În ceea ce privește situația de la Consiliul Județean, Vasile Silași crede că, lupta se va da între Radu Moldovan, PSD și Stelian Dolha, PNL: ” Nu vor fi foarte mulți candidați, iar lupta se dă între Dolha și Radu Moldovan. Recunosc că e o stâncă tare, dar și în acest caz, cu un candidat-președinte în funcție, o alianță cu un candidat unic, Stelian Dolha, ar face minuni, dar nu văd nimic care să mă facă a spera la acest gen de alianțe”, conchide primarul Vasile Silași.

Exit mobile version