Acasă EVENIMENT Vasile Bar, CCIR BN: Mediul privat, îngrijorat de creșterile salariale din sectorul...

Vasile Bar, CCIR BN: Mediul privat, îngrijorat de creșterile salariale din sectorul public

0

Vicepreședintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Vasile Bar, care este și președinte al CCI Bistrița-Năsăud, a declarat joi, în cadrul unei conferințe de presă, că există îngrijorări în mediul privat în ceea ce privește majorările de salarii acordate în sistemul bugetar.

„Am fost interpelat de către reprezentanții mediului de afaceri pentru a lua poziție vizavi de creșterile salariale din sectorul public. Este un lucru foarte îngrijorător pentru reprezentanții mediului de afaceri, pentru că deja a început un exod dinspre privat spre stat vizavi de anumite oferte salariale exagerate care se fac din sectorul public. Noi, reprezentanții mediului de afaceri, suntem conștienți de necesitatea unor creșteri în anumite zone, însă aceste creșteri salariale trebuie foarte bine justificate și controlate, pentru că sunt zone în sectorul public unde salariile sunt de două sau trei ori mai mari decât în privat”, a spus Bar.

Vicepreședintele CCIR a dat ca exemplu meseriile de economist sau inginer. Vasile Bar se arată îngrijorat de faptul că ar putea crește taxele pentru mediul privat pentru a se putea acoperi cheltuielile salariale anunțate și că va scădea nivelul investițiilor.

„Ne așteptăm la taxe, privatul se așteaptă la taxe, pentru că banii, resursele nu pot crește altfel, decât fie asigurând condiții să crească economia — dar prea puțin probabil imediat—, fie crescând impozitele și taxele. (…) Cea mai mare temere a mediului de afaceri este faptul că, prin aceste creșteri salariale, se vor lua bani de la investiții și nu se vor face investiții și se vor băga în consum. Aici e marea problemă, așa cum s-a întâmplat de obicei. Acesta este motivul pentru care în 27 ani avem 500 kilometri de autostrăzi”, a afirmat Bar.

AGERPRES

Exit mobile version