Politic 1

Vară turistică de succes la Băile Figa

Must Read

Dacă te ridici împotriva tăcerii, tăcere se va face în jurul tău… 1 Decembrie 2020

Suntem o ţară de oameni singuri. Atât de singuri, încât până şi nefericiţii nu sunt solidari între ei. A...

Spermezeu: Primarul Sorin Hognogi în straie populare de 1 Decembrie

Ziua Națională a României a fost sărbătorită discret și în comuna Spermezeu, acolo unde, primarul Sorin Hognogi, preotul-paroh Simion...

Telciu: Eveniment restrâns la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Primăria comunei Telciu, primarul Sever Mureșan au organizat astăzi, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ziua națională a României,...

Administraţia publică locală a oraşului Beclean a reuşit să îşi îmbunătăţească performanţa turistică din anii trecuţi. Și în vara acestui an zeci de mii de turiști din toate colţurile ţării au sosit la Băile Figa în fiecare săptămână.

Căldura toridă şi temperaturile ridicate din zilele de vară au adus la Băile Figa un nou record de turiști care au petrecut sejururi în Parcul Balnear de la Beclean. Cei mai numeroşi, peste 10.000 pe zi, au fost înregistraţi în duminicile fierbinţi de vară.

Ca dovadă a succesului turistic al amenajărilor de la Băile Figa, începând din luna iulie, odată cu încălzirea vremii, în timpul săptămânii câte 3000 de turiști au trecut zi de zi porțile parcului balnear, pentru a se relaxa, pentru a-şi petrece concediile la facilităţile de distracţie şi relaxare de aici.

Drept urmare, pe toată durata sezonului estival 2015, Parcul Balnear beclenar a fost vizitat de aproximativ 200.000 de turiști, care au petrecut sejururi aici, în fiecare weekend media fiind de 10.000 de persoane, realizîndu-se un nou record de afluenţă turistică la Băile Figa.

Acest succes a fost de bun augur şi pentru cei care au investit în zona de cabane turistice , în căsuţele de lemn din satul de vacanţă, precum şi pentru pensiunile din zona Becleanului, existând numeroase perioade ale verii în care toate cele peste 1000 de locuri de cazare existente au fost ocupate.

După cum se ştie Băile Figa sunt administrate de către Primaria oraşului Beclean, care are noi proiecte de continuare a extinderii parcului balnear, în urma succesului extraordinar de care se bucură zona de la inaugurare până acum.

De altfel, cel mai nou proiect de extindere al Băilor Figa va concura în finala Festivalul Mondial de Arhitectură (World Architecture Festival), cel mai mare eveniment internațional de arhitectură din lume, care se va desfăşura în perioada 4 – 6 Noiembrie 2015, la Marina Bay Sands, în Singapore.

Este vorba despre proiectul biroului de arhitectură din România, NOVELTY AE, care a înscris proiectul Legacy, de extindere a Parcului Balnear de la Beclean în această competiție prestigioasă. Conceptul propus de Novelty AE răspunde unor cerințe vitale: realizarea unei investiții emblematice prin intervenții prudente asupra mediului și prin utilizarea eficientă a resurselor.

Astfel, viitorul centru spa de la Băile Figa va adăposti facilități balneo-spa și de întreținere, consultații și tratamente medicale, agrement adulți și copii, salină subterană artificială, restaurant, bar și spațiu conferințe. În plus, posibilitatea de a oferi servicii diverse de turism, agrement și tratament pe tot parcursul anului, fără întreruperea activității în sezonul rece, este unul dintre principalele obiective urmărite prin viitorul proiect din Parcul Balnear de la Beclean.

De asemenea, din punct de vedere arhitectural, s-a mers pe linii care păstrează particularitățile reliefului existent dar care aduce un aer modern şi funcţional acestui segment.
Prin noul proiect care va fi realizat în Parcul Balnear de la Beclean, staţiunea Băile Figa va deveni practic o amenajare turistică ,,all seasons”, iar turiştii vor putea petrece aici sejururi atractive în orice perioadă din an, indiferent de anotimp, ceea ce va aduce un nou progres pentru întreaga comunitate locală din oraşul Beclean şi va contribui din plin la dezvoltarea economică şi socială a întregii zone adiacente oraşului de pe Someş.

Iată cum, după ce sute de mii de turişti din toate colţurile ţării au petrecut momente de odihnă şi relaxare aici în primii ani de funcţionare ai Parcului Balnear de lângă oraşul Beclean, renumele de care se bucură deja staţiunea Băile Figa trece peste graniţele ţării, ajungînd să reprezinte România într-o competiţie de vîrf dintr-un domeniu de elită precum arhitectura.

Toate acestea confirmă încă o dată performanţa deosebită a administraţiei publice locale beclenare care, în doar cinci ani, a reuşit să transforme Becleanul într-un important centru de atracţie turistică al judeţului şi al întegii Transilvanii, iar afluenţa continuă şi numeroasă de turişti care vin aici din toate colţurile ţării şi chiar din străinătate sunt o bucurie nemărginită pentru toţi cei care au depus eforturi deosebite pentru a putea materializa acest proiect ce a schimbat total destinul oraşului Beclean, transformând aceste frumoase meleaguri într-o importantă destinaţie turistică a României.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Dacă te ridici împotriva tăcerii, tăcere se va face în jurul tău… 1 Decembrie 2020

Suntem o ţară de oameni singuri. Atât de singuri, încât până şi nefericiţii nu sunt solidari între ei. A...

Spermezeu: Primarul Sorin Hognogi în straie populare de 1 Decembrie

Ziua Națională a României a fost sărbătorită discret și în comuna Spermezeu, acolo unde, primarul Sorin Hognogi, preotul-paroh Simion Buta și un grup de...

Telciu: Eveniment restrâns la sărbătorirea Zilei Naționale a României

Primăria comunei Telciu, primarul Sever Mureșan au organizat astăzi, cu ocazia zilei de 1 Decembrie, ziua națională a României, un eveniment în care au...

NICOLAE CIOANCĂ lansează un cântec dedicat României și românilor : ” ”Pătat cu sânge-i tricolorul”

Candidatul independent Nicolae Cioancă, a lansat în aceste zile un cântec: ”Pătat cu sânge-i tricolorul”. El spune că nu poate fi fericire fără libertate,...

VIDEO- Prefectul Stelian Dolha : Joi dimineață la ora 5 cred că Bistrița va ieși din  carantină

Prezent la evenimentul din fața statuii poetului Andrei Mureșanu, acolo unde, decent și în liniște a fost sărbătorită Ziua României, prefectul Stelian Dolha, a...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -