Acasă ANALIZE-COMENTARII Vaccinul oprește pandemia,  tabla lui Costel ploaia de meteoriți iar Bulai face...

Vaccinul oprește pandemia,  tabla lui Costel ploaia de meteoriți iar Bulai face din opinie un delict. ELSA știe de ce…

0

 

Mă gândeam, eu, așa, la Mădălina, care vrea să muște de piept TVR, că așa e pohta ce o pohtește Ăl Mare de la Palat, la tablele lui Costeluș și la gradele cuiva, a cuiva fost șef în ELSA. Funcții, politică și interese

Ce este frumos:  întreg scandalul legat de Revelionul lui Mugur&Comp, între care și Bitman este explicabil din punctul de vedere al reacțiilor lui Bulai, Voiculesccu Vlad dar și a altor vectori prezidențiali. Politic vorbind, la împărțirea tortului mass-media publice , adică a TVR, Radio și Agerpres, ”marii” oameni politici ai României au zis cam așa:  USR-Plus a cerut și a primit TVR, iar PNL s-a mulțumit cu Radio. Nu aduc nicio laudă modului în care s-a făcut caterincă în emisiunea respectivă , dar îi transmit lui Bulai că, nu poți obliga românul să nu facă glume- nu îl poți executa pe Bulă. Nici legionarii dar nici comuniștii nu au făcut-o, iar hazul de necaz e o supapă. Pe urmă, locatarul de la Cotroceni și vectorii lui din USR și Plus  trebuie să priceapă că și el, și ei,  pot fi ironizați, caricaturizați. Știu că, România e, din nou, împărțită, bucățălită, fiecare crede că are dreptate. Dreptatea e la mijloc.

Din păcate însă,  scandalul din ultimele zile din jurul subiectului Revelion TVR a fost tratat de toți oamenii politici care s-au exprimat, doar în scop politic. Ei vorbesc de forma problemei, de culoarea ei, nu de fond. Nici un politician nu a abordat problema de fond a celor două instituții media de stat. Prizonieratul lor politic care începe pe vremea FSN, adică fix din amiaza zilei de 22 decembrie 1989. De atunci, în institiția numită TVR sau Radio România se face politică, mai precis partidele și-au exercitat controlul asupra acestor instituții, sperând că astfel vor controla opinia publică. Uneori, le-a reușit.

Să vedem ce urmează…

PS : Capitane, nu fi trist, Garda merge înainte prin partidul comunist! (Păstorel Teodoreanu)

 

 

Exit mobile version