Acasă Politica USR vrea alegeri anticipate dar nu vrea neapărat la guvernare. Dan...

USR vrea alegeri anticipate dar nu vrea neapărat la guvernare. Dan Barna prezent astăzi la Bistrița și Năsăud

0


Candidatul USR la președinția României, Dan Barna, a fost prezent astăzi la Bistrița și Năsăud, scopul principal al întâlnirii cu bistrițenii și năsăudenii fiind cel al strângerii de semnături în vederea susținerii propriei candidaturi la Palatul Cotroceni.

Așa cum era de așteptat, Barna a vorbit despre obligativitatea demisiei sau demiterii prin moțiune de cenzură a Guvernului Dăncilă și declanșarea procesului de alegeri anticipate.

„Guvernul nu are legitimitate! Îi cer din nou doamnei Dăncilă să plece! În momentul acesta nu mai are suport popular, guvernul acesta nu mai are majoritate parlamentară, guvernul acesta nu mai are nicio legitimitate să continue să păcălească prin tergiversări și procedurisme România. Este momentul să avem o schimbare de guvern, să mergem către alegeri anticipate, este momentul să aducem la conducerea statului noua generație care-și cere dreptul să salveze România” .

USR susține moțiunea de cenzură a PNL

Potrivit lui Dan Barna, moțiunea inițiată de liberali va fi susținută de toți parlamentarii USR: Eu sunt foarte optimist pentru că am discutat și cu liderul PNL, Ludovic Orban, noi am strâns deja semnăturile și solicit și celorlalte partide, ALDE, ProRomânia, PMP și UDMR, să contribuie și ele la lista de semnături pentru a ajunge la acel „233” necesar trimiterii acasă a unui guvern care ține România în loc. Noi vom susține parlamentar orice guvern care își va suma obiectivul de realizare al alegerilor anticipate, orice guvern care va avea ca obiectiv primari în două tururi, fără penali în funcții publice, corectarea Ordonanței 114, prioritățile urgente pentru România”.

Barna nu vrea USR la guvernare:  „Alianța USR Plus chiar vrea să facă reformă în Romînia, să începem acele proiecte majore de care avem nevoie. De 30 de ani doar discutăm și facem joc de gleznă. În momentul de față nu cred că este cineva care să creadă că se pot face reforme alături de Tăriceanu și Ponta și de oamenii din spatele lor care până ieri au fost umăr la umăr cu PSD, cu Liviu Dragnea, cu Iordache sau Nicolicea. Nu se poate să pretindem și să prostim din nou românii promițându-le în mod magic, oamenii care timp de 30 de ani ne-au adus în acestă situație, că de mâine se vor apuca de treabă și vor deveni cinstiți. Atunci, soluția corectă și soluția prin care chiar putem să facem lucrurile pe care ni le-am propus, este aceea de a ne întoarce la popor, să obținem harta actuală a opțiunilor românilor, adică rezultatul alegerilor anticipate, după care vom intra la guvernare, din momentul zero, fără clipim, pentru că Alianța USR Plus este în momentul de față opțiunea pe care o are România (…) Realist, perspectiva este o alianță post-electorală în zona PNL” .

Astfel, Dan Barna consideră că cel mai bun moment de a intra la guvernare este cel în care poporul îl va legitima ca atare, toată pledoaria acestuia fiind îndreptată spre oportunitatea momentului, moment în care USR Plus sunt „pe val”.

 

Exit mobile version