Acasă Politica USR ŞI-A LANSAT PROGRAMUL pentru alegerile parlamentare

USR ŞI-A LANSAT PROGRAMUL pentru alegerile parlamentare

0

Miercuri, 5 Octombrie 2016, a fost lansat la București programul Uniunii Salvați România (USR), în prezența liderilor naționali Nicușor Dan, Clotilde Armand și Cosette Chichirău. Dacă Nicușor Dan si Clotilde Armand sunt cunoscuți pentru rezultatele obținute la alegerile locale 2016 din București, Cosette Chichirău este doctor în economie al Universității din Massachusetts, a lucrat în mediul economic și financiar în SUA și este cea care a coordonat acest program.

Programul vizează nouă direcții principale de acțiune: Transparența totală, Industria modernă, Agricultura miciilor fermieri, Învățământul performant, Cultura vie, Sănătatea public Transportul rapid, Energia și mediul, România în lume.

În cele 38 de pagini nu se regăsesc programe de asistență socială, combaterea sărăciei sau finanțarea categoriilor defavorizate. Programul vizează încurajarea antreprenoriatului, eficientizarea statului și abandonarea  unui sistem de tip comunist folosit încă în multe sectoare de activitate. USR critica ineficienta „modelului socialist” de organizare: „Sistemul de sănătate national a rămas undeva în tranzitie, fără a suferi o reformă substantială în trecerea sa de la unul socialist la unul modern. Chiar dacă România a introdus un sistem de asigurări medicale de tip social si majoritatea cetătenilor, cât si angajatorilor, îsi plătesc contributiile de sănătate, acesti bani nu sunt cheltuiti eficient, iar în majoritatea cazurilor nu ajung să satisfacă nevoile de sănătate ale celui care a contribuit, crescând nemultumirea pacientilor.”
În ce priveste politica externă, USR  se definește clar ca un partid pro-european convins, mai mult decât unul euro-atlantic, România trebuind fără echivoc să se  pozitioneze alături de “nucleul dur al Uniunii Europene”,  de “motorul franco-german”.
USR  introduce în dezbaterea publică o strategie a României pe termen mediu și lung,  susținând că România trebuie să ia decizia de a deveni un lider mondial în I.T. și în tehnologia datelor.
Detalii despre programul USR –  puteți obține accesând link-urile:

https://usr.ro/program/

https://www.facebook.com/NicusorDanUSR/videos/1142577605819851/

https://www.facebook.com/bistritanasaudusr/

Exit mobile version