Acasă Politica USR se pregătește de alegeri interne, dar stă cu ochii pe scandalul...

USR se pregătește de alegeri interne, dar stă cu ochii pe scandalul din PSD

0

Doi dintre cei trei candidați la președinția USR, deputații Dan Barna și Cristian Seidler au fost prezenți astăzi la Bistrița pentru a-și prezenta în fața presei și a membrilor acestei formațiuni politice programul electoral. Cel de-al treilea doritor de-a prelua locul rămas vacant în urma demisiei lui Nicușor Dan, senatorul Vlad Alexandru, va veni la Bistrița la o altă dată.

Întrebați dacă congresul de la finele lunii octombrie ar putea adduce o limpezire doctrinară și a direcției spre care se va îndrepta USR în așteptarea alegerilor din 2020, cei doi candidați, au confirmat, pe rând, faptul că USR va rămâne în zona de centru dreapta dar cu politici sociale clare , ” deoarece în România nu există alte variante pentru sărăcia tot mai evidentă”, a spus Dan Barna.

Potrivit celor spuse de Cristian Seidler, ceea ce se întâmplă acum în PSD nu reprezintă decât o răfuială între diferite găști numite și grupuri de interese. Seidler a spus că nu a văzut , nici măcar nu a auzit despre vreo discuție asupra programului de guvernare: ” Asistăm la o luptă internă între baroni, între ale lor interese și abateri, ale lor surse de putere, bani publici. Nu discută nimeni despre programul de guvernare al PSD și gradul de implementare. Mai deunăzi, PSD susținea că nu e lăsat să implementeze programul de guvernare. Tare mi-e că realitatea e cea care nu îi lasă și luptele lor interne – care nu au nicio legătură cu agenda cetățeanului sau cu programul de guvernare”, a spus Cristian Seidler, șeful grupului USR din Camera Deputaților.

 Nici Dan Barna nu a fost mai blând când a analizat situația din PSD: ”  PSD se joacă cu  responsabilitatea de guvernare a țării. Alegerile anticipate sunt varianta prin care cetățenii au ocazia să sancționeze o majoritate care, având toate atuurile și care trebuia doar să guverneze, a decis să folosească toate aceste resurse pentru un singur element: interesul personal al domnului Dragnea pe chestiunea penală”, a spus Barna. El a mai precizat faptul că din ianuarie 2017 și până la această dată  agenda publică a fost legată strict de chestiunea problemelor penale ale lui Liviu  Dragnea și de lupta împotriva justiției, lupta împotriva DNA: ” Este ceva de neimaginat pentru majoritatea cetățenilor care înțeleg acum că au fost mințiți. Miza era chestiunea problemelor penale ale domnului Dragnea”, a conchis Barna.

USR îşi va alege noul preşedinte la nivel naţional într-un congres care va fi găzduit pe 28 octombrie de Poiana Braşov. Pentru şefia partidului s-au înscris în cursă trei candidaţi, respectiv Cristian Seidler, actual vicepreşedinte al USR, Dan Barna, purtătorul de cuvînt al partidului, şi Vlad Alexandrescu, fost ministru al Culturii în guvernul tehnocrat condus de Dacian Cioloş. După demisia lui Nicuşor Dan, atribuţiile de preşedinte al USR au fost preluate de vicepreşedintele Elek Levente, pentru organizarea alegerilor interne.

Exit mobile version