Acasă Politica USR , liste separate în 2019. Direcția este ALDE sau partidul lui...

USR , liste separate în 2019. Direcția este ALDE sau partidul lui Macron ”En Marche”

0

Cu peste 2.500 de membri și peste 25 de mii de simpatizanți, ”partidul-facebook” așa cum l-a numit deputatul Cristina Iurișniți, USR se pregătește de o abordare pe speze proprii a euroalegerilor. Programate pentru primăvara anului viitor, alegerile europarlamentare vor arăta care este direcția politică a Bruxellesul: stânga sau dreapta popular creștină.

În acest context, cei doi deputați USR prezenți astăzi la Bistrița au recunoscut faptul că Uniunea nu și-a formulat încă p direcție europeană, dar că opțiunile sunt foarte puține. Potrivit lui deputatului Claudiu Nasui, ar putea fi vorba de ALDE sau de partidul președintelui francez Emmanuel Macron, ”En Marche”: ” Ne simțim foarte apropiați de noul val politic european, dar nu am stabilit încă ce și cum vom face”, spune Nasui. El ete completat de Cristina Iurișniți care confirmă și ea direcția spre ”En Marche”.

În ceea ce privește ALDE, Nasui, dar și Prună sau Iurișniți au punctat faptul că nu există niciun fel de asemănări doctrinare sau de percepție europeană între ALDE din Parlamentul European și cel condus de Tăriceanu în România: ”Nu au nimic în comun cele două structuri politice, doar că problemele interne pe care le au cei din ALDE de la Bruxelles, fac să nu existe reacții la derapajele făcute de reprezentanții ALDE din România. Oamenii lui Tăriceanu au fost șireți alegându-și acest nume, dar acum nu se mai poate schimba nimic”, a conchis Nasui.

 

Exit mobile version