Acasă Administratie URMAŞII LUI WILHELM TELL AU AJUNS LA CONSILIUL JUDEŢEAN

URMAŞII LUI WILHELM TELL AU AJUNS LA CONSILIUL JUDEŢEAN

0

Zilele acestea s-a mai scris o pagina la buna asociere romano-elvetiana care functioneaza de 25 ani: Telciu-Monthey.
Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud prin vicepresedintele Dorin Popescu a gazduit invitatii din Elvetia ai primarului Sever Muresan.
Reprezentantii comunitatii Monthey s-au bucurat de o scurta prezentare a istoricului judetului si a organizarii administrative a acestuia. Dacă Consiliul Județean a fost reprezentat de domnul Vicepreședinte Dorin Popescu, delegația din Elveția a i-a cuprins pe: Cristian Schröter – Presedinte Asociatia Monthey-Telciu, Pascal Praz – Presedinte OVR (Operational Villages Roumains-Suisse), Stephane Coppey – Primar Monthey, Gilles Borgeaud – Viceprimar Monthey si Marie-Claude Ecoeur – Sef pompieri Monthey.
Intalnirea a avut loc in sala de sedinte a Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, un punct important al discuției fiind constituit de identificarea unor bune practici în zona elvețiană, care pot fi împrumutate în Telciu și care să genereze dezvoltarea turistică și economică a comunității de pe Valea Sălăuței.
Dorin Popescu, impreuna cu Pavel Vila sunt vechi promotori ai acestui proiect, proiect care a insemnat dezvoltare pentru comuna Telciu, prin schimburi culturale, sustinerea de proiecte de infrastructura si dotarea cu o masina speciala de interventie in caz de incendiu pentru comuna din judetul Bistrita-Nasaud.

Exit mobile version