Acasă Politica UNPR de la Guvernele Boc la Victor Ponta. Au trecut 5 ani

UNPR de la Guvernele Boc la Victor Ponta. Au trecut 5 ani

0

UNPR marchează astăzi cinci ani de la înfiinţarea acestei formaţiuni politice pe data de 1 mai 2010, atunci când, Gabriel Oprea dar şi alţi social-democraţi părăseau PSD lui Mircea Geoană pentru a forma o nouă formaţiune politică, una care a susţinut Guvernul Boc. În Bistriţa-Năsăud, UNPR s-a format în jurul lui Grigore Iuga, patron al firmei de salubritate SC Codrişor SRL, fără însă prea mari ambiţii politice. De asemenea, la şefia UNPR BN a mai trecut un alt personaj fără foarte multă influenţă politică, Mihai Proroocu. La ora actuală, UNPR BN este condusă de Alexandru Constantin.
”La 1 mai 2015, Uniunea Naţională pentru Progresul României împlineşte cinci ani de la înfiinţare. Vineri, începând cu ora 10,00, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, va participa, alături de conducerea partidului şi de 20.000 de membri ai formaţiunii veniţi din toată ţara, la manifestările organizate în Piaţa Obor din sectorul 2 al Capitalei, cu prilejul manifestărilor”, a anunţat Biroul de presă al partidului. Discursurile politice vor fi urmate de un program artistic.
Uniunea Naţională pentru Progresul României, formaţiune politică înfiinţată de Gabriel Oprea, a fost lansată oficial în ziua de 1 mai 2010.
UNPR este, potrivit statutului, o construcţie politică de centru-stânga, care are drept obiectiv promovarea unei guvernări progresiste şi asigurarea stabilităţii politice pe termen lung. Uniunea Naţională pentru Progresul României se prezintă ca un partid mobil şi pragmatic, o stângă adaptată transformărilor sociale. Potrivit statutului partidului, membrii UNPR sunt adepţii consensului politic cu privire la marile teme de interes naţional.
UNPR a avut iniţial scopul de a forma o majoritate în Parlament pentru sprijinirea Guvernului Boc, prin dislocarea unor parlamentari de la PSD şi PNL. Ulterior, după căderea Guvernului MRU, UNPR a aderat la USL. De la alegerile din 2012 şi până în prezent, UNPR a reuşit să-şi tripleze numărul de parlamentari, ‘înghiţind’ aproape în totalitate grupul PPDD şi atrăgând aleşi de la alte formaţiuni. Deşi au fost susţinători fervenţi ai lu Victor Ponta la alegerile prezidenţiale, ‘progresiştii’ afirmă în prezent o susţinere totală faţă de Klaus Iohannis, bineînţeles, în interes naţional. Astfel, la o eventuală cădere a Guvernului Ponta, nu ar fi nicio mirare ca UNPR să susţină PNL

Exit mobile version