Acasă Administratie Un primar din Bistrița-Năsăud este acuzat de incompetență. Află despre cine...

Un primar din Bistrița-Năsăud este acuzat de incompetență. Află despre cine este vorba?

0


Una din cele mai vestice comune ale județului Bistrița-Năsăud, Petru Rareș, nu trece în această perioadă prin cea mai bună perioadă de dezvoltare, primarul Vasile Cocos neavând la această oră proiecte europene sau guvernamentale în implementare. O spun oamenii, dar și liderii locali ai Partidului Mișcarea Populară.

Potrivit prim-vicepreședintelui PMP Bistrița-Năsăud, Ioan Caius Cârcu, primarul PSD al comunei Petru Rareș se tot ascunde de ceva vreme în spatele celor de la Capitală în ceea ce privește demararea unor proiecte de modernizare absolut vitale pentru comunitatea pe care o conduce: ” Celor ce l-au întrebat despre modernizarea drumurilor de interes local, despre canalizarea absolut necesară într-o localitate care se consideră europeană sau despre data când va avea și satul Reteag gaze naturale, domnul primar le-a răspuns că toate aceste proiecte sunt în „derulare”. Oamenii de bună credință au observat că proiectele se derulează de ceva vreme, dar pe ulițe nu se „derulează” nimic nou, așa că mi-au cerut sprijinul. Răspunsul primit de la viceprim-ministrul Paul Stănescu este clar: niciunul dintre aceste proiecte nu a fost inclus în etapa a doua a Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), 2017-2020! De fapt, primarul PSD Vasile Cocos nici măcar nu a făcut o cerere de includere în program. Vorba aceea… nu poți câștiga la loterie dacă nu-ți cumperi bilet!”, spune prim-vicepreședintele PMP Bistrița-Năsăud.

 

Primăria Petru Rareș: un singur proiect din 168

 

Din cele 9.500 de proiecte aprobate în această etapă a PNDL, județul Bistrița-Năsăud are 168 de proiecte finanțate, dintre care Primăria Petru Rareș are doar unul singur, acela de „modernizare drum de interes local în localitatea Bața – Ulița spre Pepiniera Bața și Drumul lui Salanki”.

”Deși lista proiectelor a fost publicată de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice încă din vara anului trecut și contractul în valoare de 755.883 lei a fost întocmit de specialiștii instituției, primarul Cocos încă nu și-a găsit timpul necesar pentru a trimite pe cineva să semneze. Așa că primul gospodar din comuna Petru Rareș nu „derulează” nimic în afara vorbelor goale”, conchide Ioan Caius Cârcu.

 

Așa cum ne-am așteptat, primarul Vasile Cocos spune că există multe proiecte în derulare, doar că ” toate la timpul lor”.

 

Exit mobile version