Acasă POLIŢIE Un nou scandal în IPJ BN: inspectorul șef, Mihai Lupșa, acuzat de...

Un nou scandal în IPJ BN: inspectorul șef, Mihai Lupșa, acuzat de un subaltern de „primire de foloase necuvenite” din partea unui inculpat dintr-un dosar instrumentat de IPJ

0

Inspectoratul de Poliție Județean Bistrița-Năsăud este lovit din nou de un scandal, de această dată ținta fiind chiar inspectorul șef, Mihai Ovidiu Lupșa, acesta fiind acuzat de un subaltern de faptul că a călătorit împreună și pe banii unei persoane care la acel moment avea calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de Serviciul Investigații Criminale, aflat în subordinea IPJ BN.

Cel care a facut publică această informație este agentul de poliție Florian Râpaș, liderul Biroului Teritorial Bistrița-Năsăud – Sindicatul Național al Agenților de Poliție, un personaj recunoscut pentru „lupta” sa cu superiorii, acesta fiind autorul a mai multor dezvăluiri făcute presei de-a lungul timpului.

Florian Râpaș a postat un filmuleț pe facebook în care susține că a făcut o plângere către DNA care îl vizează pe inspectorul șef al IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupșa (foto), agentul primind un document din partea organelor de cercetare.

În fapt, documentul primit de Râpaș este o Ordonanță de clasare, însă din document reies totuși niște „fapte”. Agentul susținea faptul că Lupșa a călătorit în cursul lunii iunie 2017 în Spania, la Barcelona, împreună cu primarul comunei Prundu-Bârgăului, Doru Crișan, dar și cu Hoalbă Cristian, biletele de avion fiind achiziționate de către cel din urmă. Hoalbă Cristian și Lupșa Mihai sunt nașii de căsătorie a primarului Doru Crișan.

Toate bune până aici, însă există un mic amănunt care nu poate fi trecut cu vederea: Hoalbă Cristian, cel care a plătit cu cardul său biletele de avion pentru cele trei familii, avea la momentul respectiv calitatea de inculpat într-un dosar instrumentat de IPJ BN!

„Cu ocazia audierii, Hoalbă Ioan Cristian a confirmat că în perioada în cauză împreună cu soția sa a plecat în Spania, fiind însoțiți de Crișan Doru Toader, soția acestuia, Lupșa Mihai Ovidiu și soția acestuia, însă la Barcelona el a stat o zi, după care a plecat la Madrid” – se arată în ordonanța de clasare de la DNA, primită de Râpaș.

(foto – Hoalbă Cristian)

În același document există și mărturia primarului din Prundu-Bârgăului, Doru Crișan, care precizează faptul că atât el, cât și nașul sau, Hoalbă Cristian, aveau carduri cu discount din partea operatorului de transport aerian, iar plățile le făceau când unul, când celălalt, pentru întreg grupul, ulterior recuperând banii și de la ceilalți.

Din cercetarea făcută de către DNA nu rezultă indicii prin care Mihai Ovidiu Lupșa să fi intervenit în dosarul instrumentat de IPJ BN, acolo unde finul acestuia avea calitatea de inculpat, astfel că acuzele aduse de Florian Râpaș, cele de „primire de foloase necuvenite”, nu au putut fi probate iar dosarul a fost clasat.

Florian Râpaș, în calitatea lui de lider de sindicat, a precizat pentru stridebistrița.ro faptul că va contesta această ordonanță în instanță și că este pregătit și cu un avocat în acest sens. Redacția noastră a încercat să intre în legătură și cu inspectorul șef al IPJ BN, Mihai Ovidiu Lupșa, însă fără succes. Acesta se pare că este în concediu medical din data de 19 octombrie.

(foto – Doru Crișan)

Până la urmă, trei familii înrudite călătoresc împreună, ceea ce nu este absolut deloc un fapt ilicit. Atât doar că unul dintre ei este primar al unei comune importante din județ, altul este tocmai șeful Inspectoarului de Poliție din același județ, iar un la treilea este cercetat penal într-un dosar instrumentat de instituția condusă de cumătrul său.

Dosarul în care Hoalbă Cristian este inculpat a ajuns în mânile organelor de cercetare din Spania, Hoalbă având și acolo anumite probleme legale care s-au legat cu cele din România.

Exit mobile version