Acasă International Un nou ATENTAT în Turcia: Cinci morţi şi zeci de răniţi

Un nou ATENTAT în Turcia: Cinci morţi şi zeci de răniţi

0

Cinci persoane au murit şi 39 au fost rănite într-un atentat cu bombă comis miercuri noaptea de militanţi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) în sud-estul Turciei, relatează Reuters şi AFP. Atacul a avut loc miercuri în jurul orei 23:30 GMT şi a vizat o secţie a poliţiei turce din provincia Diyarbakir, potrivit biroului guvernatorului acestei provincii.

Ştirea iniţială:

Cel puţin 22 de persoane au fost rănite joi într-un atentat cu maşină-capcană comis de rebeli kurzi contra unei secţii de poliţie în sud-estul Turciei, potrivit mass-media.

Atacul, comis de rebelii Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a avut loc în faţa unei secţii de poliţie din oraşul Cinar, în provincia Diyarbakir, distrugând faţada clădirii, potrivit agenţiei de presă Dogan, preluată de AFP.

După ce au declanşat explozia unei maşini-capcană, membrii PKK şi-au continuat asaltul cu lansatoare de rachete, a relatat Dogan.

Locuinţe ale poliţiştilor situate în apropiere au fost de asemenea lovite, rănind femei şi copii, a adăugat agenţia.

După mai mult de doi ani de încetare a focului, luptele mortale au fost reluate în vara anului trecut între forţele de ordine turce şi PKK, eliminând şansele continuării unor convorbiri de pace angajate în 2012 pentru a pune capăt unui conflict ce a făcut peste 40.000 de morţi din 1984, informează Agerpres.

Exit mobile version