ULTIMA ORĂ: UDMR SUSŢINE MOŢIUNEA DE CENZURĂ

Must Read

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de...

Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR) îi dă o lovitură zdravănă coaliţiei de guvernare. Ce vor face maghiarii la moţiunea de cenzură iniţiată de PNL.

Formaţiunea va susţine moţiunea, dar decizia formală va fi luată luni, în grupurile sale reunite din Parlament, a anunţat, miercuri, Kelemen Hunor, liderul UDMR, transmite Agerpres.

El a precizat că miercuri a fost o primă discuție cu liberalii după depunerea moțiunii de cenzură, care a vizat atât acest subiect, cât și situația de la Televiziunea Română, și că liderii UDMR și PNL urmează să se mai întâlnească în aceste zile.

„Moțiunea de cenzură — un instrument politic și este foarte bine să fie folosit în fiecare sesiune parlamentară. Rămâne, cel puțin pentru mine, întrebarea dacă era bine să fie inițiată această moțiune acum sau peste două trei săptămâni, dar nu mai este cale de întoarcere. UDMR este în Opoziție și aproape sigur că se va comporta ca o formațiune politică în Opoziție, sigur că nu va vota împotriva moțiunii de cenzură, dar consultându-mă cu colegii mei marea majoritate crede că trebuie să mergem pe logica unei formațiuni politice în Opoziție”, a spus Kelemen Hunor, după întâlnirea cu liderii PNL Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Kelemen a precizat că decizia formală cu privire la votul asupra moțiunii de cenzură va fi luată luni la ședința grupurilor reunite ale UDMR.

„Ne interesează, și asta am spus colegilor de la PNL, dacă cumva acest guvern pică sau premierul Victor Ponta face un pas înapoi trebuie să știm ce vor să facă mai departe. Este un lucru poate mai important decât soarta moțiunii de cenzură pentru că este o perioadă limitată până la alegerile parlamentare. Trebuie să vedem proiectele, programul politic pentru această perioadă și despre acest lucru trebuie să vorbim la următoarea întâlnire, nu despre altceva”, a adăugat UDMR-istul.

Politicianul a precizat că, dacă actuala coaliție îl susține pe premierul Victor Ponta, moțiunea nu are nicio șansă să treacă. El a mai spus că, în contextul în care acest guvern va propune bugetul pe anul viitor, va fi o problemă pentru România.

„Nu avem voturile necesare fără ajutorul unora din coaliția actuală de a da jos Guvernul”, a precizat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă UDMR este interesat să intre în prezent la guvernare, Kelemen Hunor a subliniat că acest aspect nu a fost discutat cu PNL și că este prematură o astfel de chestiune.

De asemenea, el a apreciat că programul de guvernare al PNL este unul convingător, dar că este unul pe patru ani. Preşedintele UDMR a afirmat că liderii PNL l-au informat că, în cazul în care vor ajunge la guvernare, vor veni cu un program pe un an.

- Advertisement -
- Advertisement -

Latest News

Fără Adrian Chivu, povestea Monicăi Csenger și ale medaliilor  ei de aur nu putea fi spusă acum…

Monica Csengeri (25 de ani),  din România, un fost om al străzii din Bistrița  a reușit o super performanță...

Tenis de masă: 5 medalii la Campionatul Național Individual de Juniori pentru sportivii bistrițeni

La acest final de săptămână,  Bistrița a găzduit  Campionatul Național Individual juniori  I la tenis de masă. Sportivii CSM Bistrița au câștigat 5 medalii...

49 de cazuri noi la 162 de teste. Incidența e puțin peste 4 la Bistrița și de 2,46 la nivel județean

Doar 49 de cazuri noi au fost raportate astăzi, din 17 martie și până acum fiind înregistrate 10.893 de îmbolnăviri cu Sars-Cov 2. Încă...

VIDEO- EPISODUL 1: Pădurea Codrișor plină de gunoaie și tratată cu spatele de bistrițeni

”Pădurea” Codrișor a ajuns un fel fe hazna a unora și esta tratatp cu spatele de foarte mulți dintre noi. Nu este prima dată...

Pr. Ioan Aurel Rus- Cospect duminical: Duminica a 4-a din Postul Mare, a Sfântului Ioan Scărarul

  „În vremea aceea a venit un om la Iisus, zicându-I: Învăţătorule, am adus la Tine pe fiul meu, care are duh mut. Şi, oriunde-l...
- Advertisement -

More Articles Like This

- Advertisement -