sâmbătă, iunie 6, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  UDMR se aliniază politicii anti UE a Budapestei: „Direcția spre care se îndreaptă acum Uniunea Europeană este una greșită”

  Must Read

  UDMR consideră că direcția spre care se îndreaptă Uniunea Europeană este una greșită, fiind inadmisibil să considere statele membre din Europa Centrală și de Est „copiii nedisciplinați” ai Europei, care creează numai probleme.

  Uniunea Europeană are multe erori, funcţionarea acestui for fiind departe de a fi perfectă, astfel că este nevoie de o schimbare, se arată într-un comunicat al UDMR, transmis sâmbătă, după ședința Consiliului Reprezentanților Unionali de la Miercurea Ciuc, scrie cursdeguvernare.ro.

  „Direcția spre care se îndreaptă acum Uniunea Europeană este una greșită. Este inadmisibil ca UE să considere statele membre din Europa Centrală și de Est copiii nedisciplinați ai Europei, care creează numai probleme, dar, în același timp, să se bucure de beneficiile pieței în expansiune”, se arată în documentul citat.

  Discursul UDMR aliniat la retorica Budapestei

  Aprecierea vine după ce în luna septembrie, Parlamentul European a aprobat o rezoluție prin care se demarează împotriva Ungariei procedura pentru declanșarea Articolului 7 al Tratatului UE împotriva Ungariei. Este așa-numita „opțiune nucleară”, iar la finalul procedurii, Budapesta ar putea rămâne fără drept de vot. Ungaria este a doua țară în cazul căreia se aplică această procedură, după Polonia, pentru încălcări ale statului de drept.

  Viktor Orban a răspuns în PE de o manieră agresivă, acuzându-și detractorii de ipocrizie și anunțând că Budapesta nu va fi pusă în genunchi de Bruxelles.

  Propunerea pentru o decizie a Consiliului în cazul Ungariei va fi transmisă statelor membre ale UE. Acestea pot, cu o majoritate de patru cincimi, să determine existenţa unui risc clar pentru încălcarea valorilor europene în Ungaria. Înainte de a lua o decizie, Consiliul trebuie să audă poziţia autorităţilor din Ungaria iar Parlamentul va trebui să îşi dea consimţământul. Statele UE pot, de asemenea, să adreseze recomandări Ungariei pentru a contracara riscul.

  Aderarea la UE a adus, totuși, progrese comunității maghiare

  Reprezentanţii UDMR spun că aderarea la UE a adus totuși progrese comunităților maghiare transilvănene, iar fondurile au fost folosite la construirea de rețele de drumuri și utilități în localitățile mici, la reînnoirea școlilor și bisericilor, cu ajutorul cărora comunitățile au avut posibilitatea să progreseze.

  „Dacă trebuia să folosim doar bugetul de stat al României, astăzi, în localitățile mici din Transilvania, ar fi existat, poate, numai jumătate din rețelele de drumuri, asfalt și canalizare. (…)

  Trebuie să acționăm în continuare pentru ca localitățile noastre din mediul rural să se poată dezvolta, activitatea fermierilor să nu fie pusă în pericol de pierderea subvențiilor pe suprafețele agricole. Viitorul nostru este dezvoltarea Transilvaniei. În ultimii 11 ani, Uniunea Europeană a jucat un rol major în viața noastră și vom avea nevoie și în viitor de această construcție”, se mai arată în comunicat.

  *

  De menționat că UDMR este un foarte eficient negociator cu PSD și ALDE.

  Fragilitatea tot mai mare a majorității parlamentare provocată de luptele interne din PSD, alături de mizele mari pe problema Justiției și a Legii off-shore, fac din UDMR o formațiune ale cărei poziționări nu pot fi ignorate.

  În plud, discursul antieuropean al UDMR este perfect compatibil cu noul trend politic promovat atât de PSD cât și de ALDE.

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Bărbat decedat la Chețiu, comuna Chiochiș, după ce s-a răsturnat cu un motocultor

  Un elicopter SMURD de la baza Jibou a fost chemat să intervină la Chețiu, comuna Chiochiș, într-un caz grav în care un...

  Alegerile locale ar putea avea loc pe 27 septembrie dar este agreată și data de 4 octombrie.

  Guvernul consideră că o perioadă "potrivită" pentru organizarea alegerilor locale este sfârşitul lunii septembrie, începutul lunii octombrie, a declarat, vineri,...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -