Acasă Politica UDMR schimbă macazul: Un singur tur de scrutin la alegerile locale

UDMR schimbă macazul: Un singur tur de scrutin la alegerile locale

0

Liderul UDMR, Kelemen Hunor a vorbit, luni seară, într-o scurtă declarație de presă despre poziția formațiunii sale privitoare la legea electorală și modul în care ar trebui organizate alegerile în acest an. Astfel, Hunor și-a menținut poziția referitoare la a nu schimba regulile jocului în timpul anului electoral, astfel formațiunea sa nu este de acord ca primarii să fie votați în două tururi de scurtin in acest an:

„ Am prezentat domnului Ciolos pozitia noastra, e constanta, ferma si fiind vorba de niste principii nu consideram ca trebuie sa schimbam aceasta pozitie pentru ca e o dorinta dintr-o parte sau din alta parte. Exista o decizie a CCR din 2012, hotarare care poate fi discutata la o adica, nu e o problema, dar daca nu acceptam ca exista niste principii, atunci trebuie sa acceptam. Daca am accepta un compromis, atunci si statul de drept ar fi pus intr-o paranteza nedorita. Incercam sa nu schimbam regulile in timpul jocului. Exista 2 proiecte daca nu ma insel, unul din partea PMP si unul de la liberali. Trebuie sa ramana pentru 2016 asa cum e stabilit, nu trebuie sa intervenim cu 3 luni inainte de inceperea campaniei. Vom fi fermi in ceea ce priveste acest principiu. Nu sunt purtatorul de cuvant (n.r. – al lui Dacian Ciolos), domnul Suciu este si domnul premier va spune concluzia, nu mi-a spus sa intervin eu in numele lui. Poate ca pierdem, poate ca vom castiga, depinde de oferta, de candidat, de program.”, a declarat Kelemen Hunor.

Întrebat dacă un tur de scrutin ar avantaja formatiunile extremiste, președintele UDMR a răspuns ironic excluzând acest fapt: „Povesti. Deci nu este adevarat. Si pana acum erau, si in anii 90, si in 2012 când a fost prima data cu un singur tur de scrutin. Va castiga cel care va avea un candidat credibil mai ales in localitati mai mici unde oamenii stiu despre ce candidati e vorba, ce pot. Aici pun in discutie legitimitatea versus moralitatea. Democrația se bazeaza pe legitimitate. E adevarat, dar daca se construieste pe baze fara nici un pic de moralitate, nici legitimitatea nu va sta. Pentru legitimitate merita. Eu nu pot sa am aceasta argumentatie.”, a mai exprimat liderul UDMR.

Exit mobile version