Acasă Dezvaluiri Ucraina va apăra Bucovina de pretențiile teritoriale ale României

Ucraina va apăra Bucovina de pretențiile teritoriale ale României

0

Ucraina a luat decizia de a înființa o brigadă care va avea misiunea de a apăra Bucovina pentru apărare în fața unor posibile pretenții ale României asupra regiunii.

șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad, colonelul Viktor Kevljuk, precum și viitorul comandant al brigăzii, colonelul Vasyl Zubanych

„Ministrul apărării al Ucrainei a luat decizia de forma o nouă brigadă montană de asalt cu numărul 10. Locul de cartiruire al brigăzii va fi Kolomyia (Colomeea). Avem sarcina de a vedea ce a rămas acolo din obiectivele militare, de a desfășura acțiuni de reconstrucție și reutilare a cazărmilor. După aceasta, vom fi gata să angajăm pe bază de contract în jur de o mie de voluntar”, a declarat șeful Departamentului de organizare-mobilizare din cadrul comandamentului operativ Zapad, colonelul Viktor Kevljuk, potrivit agerpres.ro.

„Obiectivul principal al brigăzii este apărarea în fața unor ipotetice pretenții teritoriale asupra Bucovinei din partea României”, a declarat colonelul ucrainean.

Exit mobile version