marți, iunie 2, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  TURISM FEROVIAR între Ilva Mică şi Rodna

  Must Read

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la...


  Redeschiderea tronsonului de cale ferată dintre Ilva Mică şi Rodna veche ar putea avea drept rezultat creşterea potenţialului turistic al văii Sonmeşului. Declaraţia aparţine deputatului Daniel Suciu, cel care a iniţiat demersurile pentru redeschiderea tronsonului. Social-democratul spune că se caută soluţii pentru un tren de plăcere şi care să transporte turişti în această zonă dar şi pentru revigorarea turismului balnear.  Daniel Suciu a precizat că, deja, a avut primele discuţii exploratorii cu ministrul Turismului, Mircea Dobre. Dialogul a vizat revigorarea turismului balnear în zona Maieru-Sângeorz Băi şi Rodna, fapt de care este interesat direct ministerul Turismului.

   

  Reamintim că Mircea Dobre a răspuns următoarele, întrebat fiind despre promovarea turismului balnear:

    „S-au făcut foarte multe investiţii private în această zonă. Am vorbit despre Sângeorz Băi unde nu s-au făcut investiţii absolut deloc. Dar haideţi să umplem timp de 365 de zile pe an ceea ce avem, fiindcă în acest moment staţiunile nu sunt pline. Avem unde să-i aducem. Concret şi punctual nu am ce să vă spun, dar am avut recent o întâlnire cu cei de la Patronatul Turismului Balnear şi i-am întrebat direct dacă avem ce să le arătăm turiştilor străini. În ultimii doi-trei ani s-au făcut foarte multe investiţii. Eu nu le-am văzut. Nici nu am avut când fiindcă sunt în minister de o lună şi jumătate. Am să merg să le văd. Mi-au spus: “Nu ne facem de râs. Avem ce să le arătăm. Numai să vină cineva să ne promoveze şi să funcţionăm 365 de zile pe an”.

  În ceea ce priveşte redeschiderea tronsonului de cale ferată dintre Ilva Mică şi Rodna veche, Daniel Suciu spune că a vorbit atât cu Ioan Borş de la Maieru dar şi Valentin Grapini de la Rodna, iar la idée a achiesat şi Traian Ogâgău de la Sîngeorz Băi. Este vorba de o garnitură de tren de plăcere, un tren turistic şi care să transporte turişti pe această cale ferată.

  Reamintim faptul că deputatul Daniel Suciu s-a întâlnit încă din 2014  cu reprezentanţi din conducerea CFR Călători, pentru a solicita repunerea în funcţiune a trenurilor de călători pe tronsonul Ilva Mică-Rodna Veche. Măsura vine în beneficiul pensionarilor care aleg să vină la baza de tratament de la Sângeorz-Băi, dar şi pentru turiştii din Parcul Naţional Munţii Rodnei.

  citeşte şi:

  http://propolitica.ro/circulatia-trenurilor-se-va-relua-pe-tronsonul-ilva-mica-rodna-veche/

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Călin Stan (USR): La MAIERU păcălit nu e cel care primește, ci cel care plătește

  Dacă tot a fost „dezmâț” pe banii publici la nivelul ministerelor și al marilor primării cu achizițiile...

  Un octogenar a fost lovit de tren și a murit în această după-amiază la Livezile

  Accidentul a avut loc cu puțin timp în urmă în gara comunei Livezile. Din...

  Dep. Cristina Iurişniţi: 1 iunie este simbolic o zi a iubirii pe care o dăruim copiilor.

  1 IUNIE - Ziua copilului a fost menționată prima dată la Geneva la Conferința Mondială pentru Protejarea și...

  Reportaj: Bistrițenii au luat cu asalt teresale de pe Pietonal chiar dacă trebuie să fie scriși în caietul de ”urmărire”. Ce spun patronii...

  Ai putea spune că, dimineața zilei de 1 iunie, ziua internațională a copilului, a fost o dimineață cu un...

  EVOLUȚIA COVID-19 în BISTRIȚA-NĂSĂUD de la începutul epidemiei și până în prezent, în funcție de numărul de cazuri raportate oficial (infoGRAFIC)

  Știri de Bistrița vă prezintă în exclusivitate o analiză a evoluției Covid-19 în județul Bistrița-Năsăud, pornind de la data primei raportări oficiale...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -