Acasă EVENIMENT Turc îl așteaptă pe Niculae să dezbată cu presa soarta Bistriței: Oriunde,...

Turc îl așteaptă pe Niculae să dezbată cu presa soarta Bistriței: Oriunde, oricând și la orice televiziune !!!

0

”Aud că d-nul Niculae se lamentează ipocrit că i-aș fi copiat proiectele. Pentru a ne clarifica dacă dezinformați sau chiar nu înțelegeți, vă provoc, d-le Niculae, la o dezbatere în direct, la orice televiziune locală preferați!”. Așa și-a început astăzi Ioan Turc conferința de presă.

El i-a reproșat viceprimarului Cristian Niculae faptul că el vorbește despre proiecte în loc de realizări, iar asta după 12 ani de guvernare locală PSD: ” -Am să vă descriu diferența dintre o străduță în proximitatea căii ferate și o șosea rapidă de-a lungul acesteia, precum și toate celelalte proiecte care îmi aparțin, punct cu punct. Aștept! Am spus că vom demara proiectul de realizare în intravilanul municipiului Bistriţa a unei şosele pe lângă calea ferată cu perspectiva unei axe de transport de la Sărata la Unirea. Domnul Niculae zice că s-a ocupat de acest lucru, a făcut o alee pe lângă calea ferată. Tot el spune că nu este CFR-ul de acord. Am discutat cu ministrul Transporturilor, cu primarul Ilie Bolojan, cu alţi primari de oraşe şi municipii din Transilvania. Va exista un proiect comun, pentru că nu doar Bistriţa are nevoie de o astfel de soluţie”

De asemenea, Ioan Turc a reamintit faptul că, el a propus încă din 2006, demararea unui proiect de reabilitare a infrastructurii stradale, cu îngroparea tuturor reţelelor de utilităţi şi cu amenajarea sistemului de preluare a apelor pluvial: ”  Oraşul este în jurul nostru, PSD este la guvernare, domnul vice e în exerciţiu. Unde sunt reţelele îngropate pentru că arată oraşul ca şi „Pădurea spânzuraţilor”.

Despre parcarea subterană din Mihai Eminescu

În acest caz, Ioan Turc spune că municipalitatea a anunțat că nu poate accesa fonduri europene,  invocând faptul că parcările nu erau eligibile, în timp ce Oradea a finalizat o documentaţie tehnică pentru o parcare subterană, cu 277 de locuri şi o valoare de 3,6 milioane de euro.

Întrebările retorice ale lui Ioan Turc către Cristian Niculae:  „Domnul Niculae spune că facem cartierul Tineretului, aţi mai auzit ceva? Planşa am văzut-o, la desene se pricep, şi la panouri. Vorbeşte de un cartier al tinerilor lângă cel mai mare angajator, lângă cea mai aglomerată zonă din Bistriţa. Îl invit încă o dată pe domnul vice Niculae, care tace în ceea ce priveşte invitaţia de a merge la orice televiziune, oriunde, la o dezbatere cui absolut toată pres alocală, să ne explicăm proiectele. Îl aştept pe domnul Niculae să le explice bistriţenilor ce crede despre Bistriţa, ce are în minte”, a conchis liderul liberal.

 

 

 

 

 

 

 

 

Exit mobile version