joi, iunie 4, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  Trimişi să facă pipi la oliţă, elevii de la şcoala din Slătiniţa ar trebui să fie ajutaţi! Vezi cine vrea să facă acest lucru?

  Must Read

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer...


  Slătiniţa nu este nici lângă Urmeniş, şi nici nu este cătun după Molişet, e cartier al  municipiului Bistrița. Aşa cum se ştie, aici un număr de  45 de copii cu vârste cuprinse între trei și nouă ani frecventează grădinița și școala primară, care funcționează în doar două săli de clasă. E foarte bine că aici mai există încă 45 de copii, însă, Slătiniţa nu beneficiază nici de apă curentă, nici de canalizare. Consecinţa: elevii acestei şcoli merg la o toaletă situată în fundul curţii.

   

  Joi, în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița, delegatul sătesc din Slătinița, Maftei Pop, a redus subiectul în atenția municipalității. Acesta i-a cerut primarului Ovidiu Crețu să repartizeze, măcar, două toalete ecologice la școala din localitatea componentă.

  Replica primarului nu s-a lăsat așteptată. „Nu au apă nici acasă copiii ăia, că nu este în toată localitatea. Asta e situația. Putem să ducem acolo toalete ecologice, dar astea nu o să facă față. Sigur că, la grădiniță, știm mulți că și aici în Bistrița sunt copiii cu olița”, a spus Ovidiu Crețu.

   

  Cristina Iurişniţi – Campania Cartierele Bistriței europene continuă!

  Am atras încă din 10 septembrie atenția asupra problemelor de infrastructură școlară din Slătinița: lipsa rețelei de apă și de canalizare, la nici 10 km de municipiul „european” ! Presa a preluat subiectul, și mă bucur că a fost readus pe agenda publică, inclusiv prin implicarea oamenilor din comunitate, așa cum e firesc.
  Dacă la această problemă, primarul a răspuns că pot veni cu olița copiii de grădiniță, îi reamintesc totuși, că acele toalete ecologice cerute de reprezentantul comunității în recenta ședință a CL, trebuie instalate cât mai urgent, pentru o minimă decență a unor servicii de bază, pe care Primăria Bistrița trebuia să le asigure de vreo 10 ani.
  De asemenea, lângă clădirea școlii primare pe care am vizitat-o înainte de începerea școlii, se află cladirea școlii gimnaziale, care e părăsită, nu sunt activități, elevii de gimnaziu preferând să facă naveta în oraș.
  Ce se întâmplă cu această clădire de interes public, aflată în proprietatea Primăriei Bistrița? Dacă nu i se dă nicio destinație, ea va intra cu siguranță într-un proces de degradare din lipsa de preocupare a autorităților!
  Soluția poate fi înființarea unui centru de primire a victimelor violenței, sau a unei școli profesionale, sau a unui centru after school pentru cei aproximativ 40 de copii din Slătinița, care au rămas în vechea școală! Soluții se pot găsi dacă există interes și preocupare!
  Până atunci, fâlfâie steagul european într-o școală primară fără apă curenta și canalizare in 2018, având alături o clădire părăsită, unde nu se mai întâmplă nimic!

   

   

   

   

   

   

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  Doina Pană: După doi ani de dezbateri în Parlament, am votat stoparea vânzării terenurilor agricole pentru străini!

  Deputatul bistrițean Doina Pană spune că dintre  cele 16 legi votate astăzi în Parlament, toate...

  GEORGIU DANIEL: Obiecte din Epoca Bronzului descoperite de seniorii detectiei de metale la Bistrita

  Săptămâna trecută, la începutul weekend-ului, la doar câțiva kilometri de Bistrița, Ioan Mutrescu (șef în cadrul unei firme de securitate), însoțit de...

  VIDEO: Școala SF.MARIA își prezintă oferta pentru anul școlar 2020-2021

  Absolvenții cls a VIII-a, care doresc sa se orienteze spre una din meseriile : bucătar, mecanic, frizer - coafor - manichiurist -...

  Dramă într-o familie din Rodna: Un copilaș de cinci ani este în comă după ce a fost scos din râul Someș

  Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Gărzii de Intervenție Sângeorz Băi, intervine în localitatea Rodna, pentru acordarea primului ajutor medical unui...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -