Acasă Politica Politica Locala TREI TINERI SPORTIVI BISTRIȚENI, ANTRENAȚI DE RODICA DRĂGUȘ, ÎN LOTUL OLIMPIC PENTRU...

TREI TINERI SPORTIVI BISTRIȚENI, ANTRENAȚI DE RODICA DRĂGUȘ, ÎN LOTUL OLIMPIC PENTRU LAUSANNE 2020

0

Cea mai tânără competiție olimpică se va desfășura în perioada 9 – 22 ianuarie 2020 și se va afla la a treia ediție. Este vorba de Jocurile Olimpice pentru Tineret care vor avea loc la Lausanne, în Elveția.

Lotul României va fi alcătuit din 35 de sportivi care vor participa în întrecerile de biatlon, bob, hochei pe gheaţă, patinaj viteză, sanie, sărituri cu schiurile, schi alpin, schi alpinism, schi fond şi snowboarding, fiind vorba de 10 din cele 16 discipline sportive reprezentate în această ediție.

Județul Bistrița-Năsăud are trei sportivi în lotul pentru Lausanne, fiind vorba de Daniela Coșofreț la proba de schi alpinism, precum și de Flaviu Păvălean și Darius Hângănuț în proba de schi fond. Vestea cooptării acestora în loctul olimpic de tineret a fost dată de antrenoarea tinerilor, profesorul bistrițean Rodica Drăguș:

„Trei sportivi de la LPS-CSM Bistrița ne reprezintă la Lausanne în perioada 9-22 ianuarie la Jocurile Olimpice de Tineret – Păvălean Flaviu și Darius Hângănuț la schi-fond și Daniela Coşofreț la schi alpinism. Sunt tare mândră de elevii mei și le urez succes atât lor cât si echipei României!”, a precizat Drăguș într-o postare pe facebook.

Jocurile Olimpice de Tineret au debutat ca și competiție în anul 2012, la Innsbruck, fără medalii din partea tinerilor sportivi români. În schimb, la cea de-a doua ediție desfășurată la Lillehammer în 2016, Eduard Casaneanu şi-a adjudecat titlul la hochei pe gheaţă, în proba de îndemânare, fiind prima medalie de aur olimpic al României la acest sport, iar Mihaela Hogas a obţinut medalia de bronz în întrecerea de patinaj viteză la sprint echipe internaţionale mixte.

Exit mobile version