Acasă Politica Politica Locala TREI SONDAJE PENTRU 8 CANDIDAŢI

TREI SONDAJE PENTRU 8 CANDIDAŢI

0

Numai puţin de opt doritori pentru a candida la fotoliul de primar al Bistriţei se vor înscrie pentru a fi măsuraţi de trei sondaje de opinie comandate de PNL Bistriţa-Năsăud. Cercetările sociologice vor viza atât vechiul PNL dar şi candidaţii propuşi de fostul Partid Democrat Liberal. Printre candidaţii virtuali ar putea fi nominalizaţi senatorul Dorin Dobra, Alin Seserman, Gheorghe Tuţă, dar şi Liviu Rusu sau Ioan Peteleu. Inflaţie de candidaţi din partea Partidului Naţional Liberal pentru fotoliul de primar al municipiului Bistriţa. Informaţia a fost confirmată de co-preşedintele PNL Bitriţa-Năsăud, deputatul Stelian Dolha dar şi de prim-vicepreşedintele Eugen Curteanu. Potrivit celor spuse de Dolha, formaţiunea politică pe care o reprezintă va comanda, cel mai probabil la IRES-ul lui Vasile Dâncu, nu unul, ci trei sondaje de opinie. Practic, vor fi măsuraţi sociologic atît candidaţii din vechiul Partid Naţional Liberal dar şi cei din Partidul Democrat Liberal, după care, cei care vor avea procentele mai mari vor intra în cursa finală.

„Vă spun în premieră, cred că o să facem pe municipalitate, pentru că lucrurile nu neapărat că s-au complicat fiindcă e bine că avem mai mulți candidați, sondaje și pe fostul PNL, și pe fostul PDL; și pe urmă sondajul comun. Avem deja mulți candidați din partea ambelor entitități, de la vechiul PNL sunt deocamdată cinci. Dorin Dobra? Bineînțeles, da. Din partea PDL sunt trei. Dar asta e bine, o spun cu sinceritate, că sunt mulți doritori. Dacă i-am băga pe toți cei opt candidați într-un singur sondaj, nu e relevant. De asta cred că va trebui să facem trei sondaje doar pe municipalitate, nu cred că altfel vom reuși să identificăm cel mai bun candidat. La opt candidați se complică lucrurile”, a spus Stelian Dolha.

Deşi, încă nu există nominalizări, în cursa pentru fotoliul ocupat la această oră de Ovidiu Creţu, s-au înscris deja opt personalităţi. Se pare că este vorba de senatorul Dorin Dobra, consilierii municipali Alin Seserman, Gheorghe Tuţă sau Ioan Peteleu. De asemenea, în sondaj ar mai putea intra şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean, Liviu Rusu dar şi Doris Moldovan.

Exit mobile version