Acasă Politica Politica Locala TRAIAN OGÂGĂU: Niciodată nu am pus problema desfiinţării şcolii de la Cormaia!

TRAIAN OGÂGĂU: Niciodată nu am pus problema desfiinţării şcolii de la Cormaia!

0

Domnule Daniel Suciu, recent aţi făcut o serie de afirmaţii eronate în cadrul unei conferinţe de presă, care, în opinia mea, sunt total mincinoase şi nefondate! Aţi declarat domnule Suciu că, citez: “Traian Ogâgău a vrut să desfiinţeze şcoala de la Cormaia”, fără a cunoaşte în realitate problema acestei instituţii de învăţământ, intenţia şi demersurile pe care le face în prezent administraţia locală de la Sîngeorz – Băi. Pentru a nu induce în eroare sîngeorzenii cu astfel de afirmaţii care nu vă fac cinste, aş vrea să clarificăm câteva aspecte reale:

         Niciodată nu am pus problema desfiinţării şcolii de la Cormaia pentru care am militat şi militez în continuare că trebuie reabilitată şi adusă la standarde europene, fapt care vi-l poate confirma directorul şcolii, ba mai mult aş pune accentul pe calitatea învăţământului de acolo care lasă de dorit!

–         Legat de modernizarea acestei şcoli, odată ce am ajuns la primărie în vara acestui an, am găsit doar câteva schiţe şi nici într-un caz un proiect serios despre care afirmaţi că „are şanse foarte mari de finanţare”. Tocmai de aceea am acordat o maximă atenţie demarării proiectului de reabilitare a şcolii de la Cormaia, reabilitare care, să fim realişti, nu se va putea face mai repede de 2 ani. În acest context, am considerat oportun să facem minim de investiţii la şcoală (un puţ, o toaletă) însă şi aceste condiţii sunt insuficiente pentru asigurarea unui mediu decent elevilor.

–          În situaţia dată, am venit cu propunerea ca până la reabilitarea acestei şcoli, elevii de la Cormaia să facă naveta la şcoala din Sângeorz-Băi unde să poată învăţa în condiţii decente, noi asigurându-le transportul dar, se pare că lobby-ul făcut de unii i-a convins pe părinţi să nu-şi dorească acest lucru.

–         Ţinând cont de toate aceste aspecte, aş dori domnule Daniel Suciu să lăsaţi atacurile deoparte, întrucât campania electorală s-a încheiat de ceva timp iar sîngeorzenii sunt interesaţi de problemele lor reale care nu sunt deloc puţine şi despre care nu cred că aveţi cunoştinţe, nefiind implicat în actul  administrativ al oraşului nostru, iar pe viitor vă rog sunaţi-mă personal şi am să vă lămuresc ca pe un sîngeorzan drag de-al meu.

         Cu respect,

    Traian OGÂGĂU

Primarul oraşului Sîngeorz-Băi

Exit mobile version