Acasă Politica Politica Locala Traian Băsescu a supervizat lansarea candidaţilor PMP BN la alegerile locale din...

Traian Băsescu a supervizat lansarea candidaţilor PMP BN la alegerile locale din iunie 2016. Nici unul din foştii lideri ai PD bistriţeni nu l-au căutat pe fostul preşedinte

0

Sosit la Bistriţa vineri noaptea, fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, secondat de secretarul general al PMP, Dorel Onaca dar şi de prim-vicepreşedintele Cristian Diaconescu, a participat şi supervizat astăzi lansarea candidaţilor Partidului Mişcarea Populară la alegerile locale de pe 5 iunie. El a fost primit în sala unde a fost organizat evenimentul cu pâine şi cu sare pe melodia trupei de rock Phoenix – Pheonix – Fie să renască, numai cei ce ard.

 

Băsescu i-a îndemnat vineri pe candidaţii la funcţia de primar din cele 62 de UAT-uri ale judeţului Bistriţa-Năsăud  să facă o campanie onestă, fără promisiuni care nu se pot realiza.

 

„Pentru un partid tânăr, care participă pentru prima dată la alegeri, nu există locurile doi sau trei, există doar locul unu. Faceţi o campanie onestă, fără promisiuni care nu se pot realiza. Vă asigur că niciodată nu aş fi fost ales din primul tur pentru a doua oară primar general al Capitalei dacă i-aş fi păcălit pe bucureşteni. Au văzut că nu am promis multe, dar ce am promis am făcut. Privind la acest prezidiu cu candidaţii, observ în primul rând tinereţe, dar şi oameni maturi. Este un partid nou, tânăr, un partid care nu a fost implicat în compromisurile perioadei de tranziţie. Şi, din acest motiv, spun eu, este partidul care reprezintă viitorul politicii româneşti, partidul care poate să preia ţara de aici, de unde va fi lăsată, sper eu, anul acesta, de PSD şi PNL şi să fie dusă mai departe”, a spus Traian Băsescu.

 

 

Traian Băsescu  a amintit că a fost de două ori parlamentar, de două ori primar-general al Capitalei, iar de două ori a îndeplinit funcţia de preşedinte al României, şi a spus că pentru el nu mai există ‘obiective’, dar există ‘obligaţii’.

 

„Aveam obligaţia ca experienţa formidabilă adunată în 24 de ani de politică, spun 24 de ani pentru că nu am fost membru FSN, făcută în cele mai înalte funcţii pe care le poate dobândi un politician, nu merită să rămână închisă între coperţile unei cărţi. Şi atunci am considerat că cel mai corect lucru pe care îl am faţă de români este să transfer această experienţă unui partid. PMP nu este partidul meu, partidul lui Băsescu, este partidul vostru, iar voi sunteţi un partid pentru România”, a punctat preşedintele Partidului Mişcarea Populară.

 

Băsescu a insistat pe respectarea legalităţii. ”Eu v-aş ruga să vă axaţi campania nu pe promisiuni fanteziste, ci pe realitatea Constituţiei, pentru că veţi observa că dacă ţinem de ceea ce trebuie să facem în baza articolelor din Constituţie, ne ajung şi bugetele. Pentru că sunt mult mai ieftine cele ce trebuie să le facem prin lege şi constituţie decât cele ce le inovăm noi, ca să obținem comisioane la fiecare contract. Aş vrea ca programele noaste să fie puternic ancorate în realităţile Constituţiei şi dacă veţi face o socoteală veţi vedea că e mult mai ieftin să construieşti creşe, să te îngrijeşti de şcoli şi spitale, decât să schimbi în fiecare an bordurile, să asfaltezi prost şi să reasfaltezi după ce a trecut iarna, sau să dai autorizaţii de construire pe spaţii verzi”, a spus preşedintele PMP.

 

În legătură cu dreptul populației la învățătură și la sănătate, Băsescu a arătat că trecerea școlilor și spitalelor în administrarea autorităților publice locale a fost privită, de cele mai multe ori, ca oportunităţi de angajare pentru clientela de partid în funcţii de directori sau de membri în consiliile de administrație.

 

În schimb au fost uitate responsabilitățile și obligațiile legale. ”Asta au făcut. Când vine vorba de dreptul la învăţătură nu s-au uitat că nivelul de abandon şcolar în România este de 18%. Vă imaginaţi România peste 10 ani, peste 20 de ani, în condiţiile în care, astăzi, 18% dintre tinerii României abandoneză şcoala ? Abandonul școlar se petrece, cu predilecţie, în familiile sărace, iar numărul acestora, cel mai bine îl cunoaşte primarul.”Trebuie luate măsuri să reducem abandonul şcolar pentru că, altfel, suntem o naţiune sacrificată”, a spus Traian Băsescu.

În ce ceea priveşte dreptul la sănătate, Băsescu a spus că, dincolo de bucuria numirilor pe diferite funcţii, trebuie văzut că „multe spitale sunt insalubre”, că „zeci de mii de români mor în spitale, anual, din cauza infecţiilor intraspitaliceşti” şi nu sunt medici. Iar aceste lucruri „cad în responsabilitatea administraţiilor publice locale“.

Ionuţ Simionca pentru Primăria Bistriţa, Caius Cârcu – Beclean, Ovidiu Vereş – Livezile, Ioan Mihalca – Şieu, Tănase Hangan – Tiha Bârgăului, Iulian Bolbos – Uriu, Ioan Bugnar – Lechinţa sunt doar câteva dintre cele 32 de nume pe care Partidul Mişcarea Populară le va propune electoratului din Bistriţa-Năsăud.

La Bistriţa, noi vom câştiga alegerile locale”, a concluzionat  Traian Băsescu

Exit mobile version