Acasă Politica Toate cele 240 de amendamente depuse la legea Bugetului de stat ...

Toate cele 240 de amendamente depuse la legea Bugetului de stat de parlamentarii bistrițeni au fost respinse de comisiile de specialitate

0

Informația a fost confirmată de deputatul Bogdan Ivan, cel care a anunțat în cadrul unei conferințe de presă că toate cele 240 de amendamente depuse de parlamentarii social-democrați  au fost respinse în comisiile de specialitate.  Mai mult, ele au primit vor negative și din partea celor patru parlamentari din cadrul Coaliției majoritare: deputații Robert Sighiartău, Diana Morar și Lorant Sas, respective senatorul Ovidiu Florean.

”Per total, PSD a depus 2626 de amendamente la Legea bugetului de stat pe 2021, discutate cu autorităţile locale, fundamentate după nevoile oamenilor din toată România. La nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud, am depus 240 de amendamente care, într-un simulacru de democraţie au fost respinse în bloc de actuala putere, inclusiv parlamentarii judeţului Bistriţa-Năsăud au votat pentru respingerea acestor amendamente în cadrul comisiilor din care fac parte. Sunt curios cum vor vota săptămâna viitoare, luni şi marţi, când va avea loc dezbaterea finală pe amendamente, pentru că amendamentele noastre sunt discutate cu comunităţile locale, cu primarii, indiferent de culoarea politică, de la PSD, PNL, ALDE sau UDMR”, a declarat deputatul Bogdan Ivan, membru al Comisiei de Admininistrație Publică.

Ce amendamente au formulat parlamentarii bistrițeni?

Cele mai importante dintre ele vizează Spitalul Judeţean de Urgenţă – Heliport, cofinanţare pentru eficientizarea energetică a secţiilor de pe str. Alba Iulia şi str. Ghinzii, construcţia noului pavilion, dar şi finanţarea a şapte tronsoane de drumuri judeţene, reţele de apă şi canalizare, plus proiecte punctuale din fiecare localitate.

BOGDAN IVAN:  „Planul actualei guvernări este de austeritate maximă, subdezvoltare. Pe noul proiect de buget, Ministerul Dezvoltării va avea cu 19,2% mai puţin decât în 2020, care a avut cu peste 30% mai puţin decât în 2019. Prin ignorarea primarilor, a preşedinţilor de consilii judeţene, actualii guvernanţi arată că au o cu totul altă agendă decât cea reală a oamenilor”.

Exit mobile version