Acasă Politica TINERII DE 16 ANI AR PUTEA VOTA ÎN 2016

TINERII DE 16 ANI AR PUTEA VOTA ÎN 2016

0

Copreședintele Partidului Național Liberal, Alina Gorghiu, continuă să transmite mesaje cu privire la o inițiativă legislativă care le-ar putea aduce mai multe voturi la alegerile de anul viitor.

Este vorba de scăderea vârstei la 16 ani a persoanelor cu drept de vot în România. Într-un mesaj postat pe o rețea de socializare, Gorghiu explică de ce un tânăr ar trebui să aibă dreptul să voteze începând cu vârsta de 16 ani.

”La 16 ani, un tânăr din România are dreptul legal să se căsătorească și să se angajeze. Tot începând cu 16 ani, un tânăr poate răspunde penal pentru faptele sale. Vârsta de 16 ani vine cu drepturi și obligații egale cu ale unui adult, cu o excepție: dreptul la vot. Aceasta este, în opinia mea, o inechitate pe care ar trebui să o eliminăm, dacă vrem să fim corecți față de generația tânără, dar și să o responsabilizăm.
Scăderea vârstei legale de vot este o temă de gândire pentru societatea noastră și pentru clasa politică, o temă pe care PNL a mai ridicat-o anterior, în comisia de revizuire a Constituției.
PNL are încredere în tinerii din România. Vă propun, încă o dată, să le oferim rolul pe care îl merită în societatea noastră.”, precizează Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

În cadrul unei conferințe de presă de sâmbătă, Gorghiu, întrebată dacă susține acest demers pentru a fi în acord cu UNPR, partid care a militat pentru introducerea votului la 16 ani încă din urmă cu câteva luni, a precizat următoarele:  „Daca sugerati cumva ca as putea fi de acord cu o propunere pentru a indulci pozitia UNPR ca sa renunte la sustinerea PSD, va inselati. Tocmai spuneam ca, acum doi ani, in Comisia de revizuire a Constitutiei, PNL a avut aceasta propunere. Nu am rediscutat-o pentru ca stiti foarte bine ca lucrarile comisiei sunt blocate de PSD. Si oricum va marturisesc ca nu m-as mai aseza la masa cu unul care nu e in stare sa respecte Constitutia, sa nu organizeze alegeri, sa nu ingradeasca dreptul de vot si multe alte cele”, a declarat sâmbătă, la Galați, Alina Gorghiu.

Exit mobile version