Acasă EVENIMENT Tibi Uşeriu va alerga duminică alături de veteranii de la Invictus

Tibi Uşeriu va alerga duminică alături de veteranii de la Invictus

0

Ne-a spus-o chiar Tibi Uşeriu, cel care astăzi l-am găsit  alături de fratele său Alin în „Pădurea Pedagogică” unde învăţa să lucreze şi să conducă un excavator. „ Da, duminică, 22 octombrie, la ora 8.00, la Bistriţa, de la unitatea militară de acolo voi prelua steagul Invictus şi îl voi duce, voi alerga cu el până la Luna, în judeţul Cluj, asta,pentru că, din cei 4 soldați, au rămas doar doi care să alerge, le trebuia pe cineva care să fugă atât de mult încât să lege toată ștafeta. O fac pentru soldații  care și-au riscat viața în Irak şi Afganistan, pentru că aceşti oameni au tot respectul meu”.

Începând cu 11 octombrie 2017, voluntari din toată țara participă în ediția a patra a Ștafetei Veteranilor cu scopul de a promova respectul față de veteranii de ieri și de azi ai României.

Evenimentul reprezintă o alergare în ștafetă pe 35 de tronsoane măsurând între 35 și 130 kilometri, însumând în total 2396 de kilometri. 98 de voluntari alergători, bicicliști însoțitori și coordonatori sunt implicați în această acțiune în toată țara, fiind repartizați pe trei trasee.

Pe traseul albastru, Craiova – Carei, alergarea a început pe 11 octombrie la ora 13.00 din fața Primăriei Craiova, traseul galben, București – Carei, începe pe 15 octombrie la ora 09.00 de la Monumentul Eroilor din fața Universității Naționale de Apărare, iar traseul roșu începe pe 17 octombrie din fața sediului Brigăzii 15 Mecanizată “Podu Înalt”. Toate traseele se vor reuni pe 25 octombrie în Carei, ultima localitate eliberată în cel de-Al Doilea Război Mondial.

 

 

 

Exit mobile version