vineri, septembrie 25, 2020
2.8 C
Bistrița
More

  TERORIŞTII RÂURILOR, AMENDAŢI DE GARDA DE MEDIU

  Must Read

  STELIAN DOLHA: Putem spune în continuare că județul a fost bine guvernat de administrația pesedistă?

  Mai bine de 70% din forța de munca a judetului vine să muncească în Bistrita, însă nu pe salarii...

  Se schimbă foaia: Clase întregi din 7 unități de învățământ au intrat în scenariul roșu pe întreg județul Bistrița-Năsăud

  Decizia a fost luată astăzi și este deja în vigoare. Ea a fost luată în cadrul  în cadrul ultimei...

   

  După mulți ani în care balastierele, și mai ales ilegalitățile comise de acestea, au fost tolerate tacit de către cei care au condus Garda de Mediu, se iau primele măsuri împotriva acestor teroriști ai râurilor. Deși primele amenzi au fost usturătoare, acestea au „atins” doar patru din cele câteva zeci de balastiere care-și fac de cap în județ mai mult sau mai puțin legal.

   

  În urmă cu o lună, comisarii Gărzii de Mediu au luat la puricat balastierele  din Bistrița-Năsăud, după ce instituția a fost bombardată de sesizări de către cetățeni.

  În ciuda faptului că în Bistrița-Năsăud funcționează zeci de balastiere, cele mai multe fără autorizațiile necesare, Garda de Mediu a ajuns doar la 13 dintre ele. Dintre acestea 4 au fost sancționate cu amenzi contravenționale, iar una a scăpat doar cu un avertisment.

  Amenzile date de către comisarii Gărzii de Mediu ajung la 190.000 de lei. Două dintre firme au încasat câte o amendă în valoare de 50.000 de lei, una de 30.000 de lei, iar alta de 60.000 de lei.

   

  Firmele care-și fac de cap în județ raportează cifre de afaceri însemnate

  Firmele amendate sunt: ARL din Cluj-Napoca, CPC Celsie din Beclean, Muflonul Agrosort din Chiuza, Man Transinpex din Bistrița și Forest Gosen din Sângeorz-Băi.

  ARL din Cluj-Napoca este una dintre firmele pe care le vedem tot mai des în Bistrița-Năsăud, câștigând licitații pe bandă rulantă în ultimii ani. Antrepriza de Reparații și Lucrări s-a ocupat de Parcul Industrial ce se pregătește lângă Bistrița, de reabilitarea mai multor drumuri județene, iar mai nou lucrează la pavarea trotuarelor de pe diverse străzi din municipiu.

  De asemenea, Antrepriza de Reparații și Lucrări s-a ocupat în ultimii ani de diverse drumuri naționale, județene și alte obiective din Cluj, Maramureș și Satu Mare.

  Firma a fost înființată în anul 1997 și are aproape 300 de angajați. Potrivit informațiilor oferite de către ANAF, cifra de afaceri raportată în anul 2014 trecea de 188 de milioane de lei. Profitul raportat este 0, iar pierderile trec de 20 de milioane de lei. Datoriile totale înregistrate de către ARL Cluj ajung la 127 de milioane de lei.

  Pe lista amendaților se află și CPC Celsie, o firmă cu doar doi angajați din Beclean. În anul 2014, firmulița înființată în 2007 a raportat o cifră de afaceri de 123.000 de lei, profit de 6700 de lei și pierderi 0. Datoriile firmei trec și ele de 467.000 de lei.

  Muflonul Agrosort din Chiuza are 23 de angajați și o cifră de afaceri de aproape 5 milioane de lei. Profitul ajunge la 570.000 de lei, iar pierderile sunt 0. Datoriile nu lipsesc nici ele, trecând de un milion și jumătate de lei.

  Forest Gosen a fost înființată în 2002 și are 52 de angajați. În anul 2014, firma din Sângeroz-Băi a raportat o cifră de afaceri de 13 milioane de lei, un profit net de 66.000 de lei și pierdere 0. Datoriile înregistrare de către firmă trec de 4,5 milioane de lei.

  CITEŞTE MAI MULT PE http://gazetadebistrita.ro

   

  - Advertisement -
  - Advertisement -

  Latest News

  STELIAN DOLHA: Putem spune în continuare că județul a fost bine guvernat de administrația pesedistă?

  Mai bine de 70% din forța de munca a judetului vine să muncească în Bistrita, însă nu pe salarii de invidiat, ci din partea...

  Se schimbă foaia: Clase întregi din 7 unități de învățământ au intrat în scenariul roșu pe întreg județul Bistrița-Năsăud

  Decizia a fost luată astăzi și este deja în vigoare. Ea a fost luată în cadrul  în cadrul ultimei ședințe a Comitetului Județean pentru...

  VASILE SILAȘI: Bogdan Ivan, m-ai cam dezamăgit. Gândești ca un politruc ce habar nu are de administrația publică locală!

  Dragă Bogdan, ți-aș putea spune că, noi la Chiochiș suntem sănătoși, sănătate care v-o dorim și vouă și te informez de astăzi că, eu,...

  Ioan Turc îşi prezintă echipa pentru Consiliul Local Bistriţa!

  M-am prezentat în multe rânduri, v-am povestit despre mine. Azi, însă, îi prezint pe ei, cei ce constituie echipa mea. Fie că vorbim despre Daniela...
  - Advertisement -

  More Articles Like This

  - Advertisement -