Acasă Administratie Terenul pentru piaţa de en-gros costă 3 milioane de lei. Află cine...

Terenul pentru piaţa de en-gros costă 3 milioane de lei. Află cine îl vinde primăriei Bistriţa?

0

Viceprimarul Bistriţei, Gelu Muthi a confirmat astăzi faptul că municipalitatea a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte achiziţionarea terenului pe care se va amenaja în viitorii ani piaţa de en-gros.

„ Suntem foarte aproape de momentul în care vom convoca acea comisie care să aprobe achiziţionarea terenului pentru piaţa en-gros de la Grupul Teraplast. Ceea ce nu ştim la această oră este numărul tranşelor prin care vom de peste plăti terenul, suma nefiind una mică, fiind vorba de peste 3 milioane de lei”, a spus viceprimarul Muthi.

Întrebat când ar putea începe amenajarea viitoarei pieţe de en-gros, Gelu Muthi a precizat că lucrurile ar trebui să se mişte foarte repede: „ Eu aş vrea să putem achiziţiona terenul într-un termen rezonabil de două luni de zile, iar, în aceste anul condiţii, vom câştiga timp, bani în buget avem, aşa că ne vom putea apuca repede de studiul de fezabilitate. Mi-aş dori foarte mult ca anul viitor ne vom putea apuca de construcţii”, a punctat viceprimarul Muthi.

Va fi o piaţă en-gros mai specială

O spune tot Gelu Muthi, aprecierea fiind una că viitoarea piaţă en-gros va fi una specială, cu mai multe valenţe: „ Acolo vrem să oferim facilităţi pentru comercianţii din piaţa de pe Calea Moldovei, dar , cu siguranţă acolo vom amenaja tot ceea ce este necesar pentru a muta temporar comercianţii şi producătorii din piaţa Decebal, atunci când vom începe modernizarea şi reabilitarea zonei respective, ca obiectiv principal, pentru că aceasta este principalul meu obiectiv – o nouă piaţă în Decebal”, a mai precizat Gelu Muthi.

Potrivit celor spuse de viceprimarul Bistriţei, nu există un termen fix la care se va trece la mutarea comercianţilor din Calea Moldovei: „Dacă, repet, dacă lucrurile funcţionează bine, dacă vom avea un proiectant care va avea o soluţie viabilă pentru ceea ce ne dorim pentru piaţa en-gros, vom putea să sincronizăm toate acele termene care fac referire la achiziţionare, studiu de fezabilitate şi construcţie, atunci ne putem gândi pentru 2020, dar nu avem această certitudine”, a conchis Gelu Muthi.

Exit mobile version